Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Για την προστασία της ίδιας της ζωής

Η λίστα θανάτου του καλοκαιριού, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα οι ταξικές δυνάμεις να βγουν ακόμα πιο ενισχυμένες από τις επικείμενες αρχαιρεσίες

Απάντηση στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και την εργοδοτική αυθαιρεσία που λογαριάζει την προστασία της ζωής και της υγείας του εργάτη σαν ζημιά στα κέρδη της, επιβάλλεται να δώσουν οι οικοδόμοι της Αθήνας στις εκλογές του συνδικάτου τους που ξεκινούν στις αρχές Οκτώβρη, ενισχύοντας την αγωνιστική και ταξικά προσανατολισμένη δράση του. Απόδειξη του πόσο επιτακτικό είναι να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες του κλάδου είναι ο τραγικός απολογισμός του καλοκαιριού: Μέσα σε τρεις μήνες 6 εργάτες έχασαν τη ζωή τους και 3 τραυματίστηκαν σοβαρά στους τόπους δουλιάς!

Η μαζικοποίηση του συνδικάτου και η μαζική συμμετοχή στη Συνέλευση και τις επικείμενες εκλογές είναι και ο στόχος των εξορμήσεων που εντατικά συνεχίζουν τα μέλη του συνδικάτου σε χώρους όπου δουλεύουν και συχνάζουν οικοδόμοι, οκτώ μόλις μέρες πριν τη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, που θα γίνει στις 11 Σεπτέμβρη, στις 8:30 π.μ. στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μέσα στο τρίμηνο του καλοκαιριού έγιναν τα εξής «εργατικά ατυχήματα»:

  • Στις 24 Ιούνη, ο 32χρονος Ιριγκάν Σαρέρι έχασε τη ζωή του από πτώση σε ανελκυστήρα, στα Πατήσια.
  • Την του Ιούλη, τραγικό θάνατο βρήκε ο οικοδόμος Ευάγγελος Τζίτζης, σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στον Αγιο Αρτέμιο. Ο εργάτης καρφώθηκε με το λαιμό του στα σίδερα κολόνας, πέφτοντας από ύψος περίπου 10 μέτρων.
  • Στις 9 του ίδιου μήνα, πέθανε από ηλεκτροπληξία ο 48χρονος Πολωνός εργάτης ORZE CHOWSKI TZANION όταν ήρθε σε επαφή με τραυματισμένο καλώδιο αντλίας που έβγαζε τα νερά από οικοδομή στην Καισαριανή. Ο αρμόδιος επιθεωρητής διαπίστωσε τότε ότι δεν υπήρχε ρελές στον ηλεκτρονικό πίνακα και η ηλεκτρική τροφοδοσία γινόταν από διπλανή πολυκατοικία.
  • Στις 20/7 σκοτώθηκε ο 61χρονος καλουπατζής Γιάννης Σταμέλος, όταν έπεσε από τον 2ο όροφο.
  • Την ίδια μέρα πέθανε από ηλεκτροπληξία ο 35χρονος Σπύρος Λαμπρόπουλος, ηλεκτρολόγος στο στρατόπεδο «Καποτά».
  • Στις 5 Αυγούστου, ο 61χρονος βοηθός ξυλοτύπου Ζαχαρίας Κουτσουμπός έπεσε από τον 5ο όροφο της οικοδομής όπου δούλευε, στη Σάμο, και βρήκε τραγικό θάνατο.

Επίσης:

  • Στις 2 Ιούνη ο σοβατζής Κώστας Βαβαθάς χτύπησε το κεφάλι του όταν έπεσε από σκαλωσιά και βρέθηκε τελικά στο υπόγειο. Ο εργάτης έπαθε κάταγμα στο χέρι και χειρουργήθηκε στον αυχένα.
  • Στις 30 Ιούλη ο 32χρονος HULLA IRSHAD, εργαζόμενος στην ΑΦΟΙ ΤΣΟΥΜΑ ΜΠΕΤΟΝ, την ώρα που τοποθετούσε σιδηρό οπλισμό έπεσε από τον τέταρτο όροφο, σε οικοδομή στα Καλύβια.
  • Στις 2 Αυγούστου, ο Φατζ Αλα Εϊντ Ελ Νάσε έπεσε από τον 3ο στο φρεάτιο του ασανσέρ, σε οικοδομή στα Ανω Ιλίσια, με συνέπεια να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ