Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Δικομματική στήριξη στο Λαναρά

Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προωθούν απροκάλυπτα την πρόταση του μεγαλοβιομηχάνου για μείωση του προσωπικού κατά 30%

Τα εργοδοτικά σχέδια στηρίζουν ανοιχτά οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, σε βάρος των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Ναούσης»

Motion Team

Τα εργοδοτικά σχέδια στηρίζουν ανοιχτά οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, σε βάρος των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Ναούσης»
Ενα καλοστημένο παιχνίδι που θα τους οδηγήσει στην οριστική ανεργία, παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Ναούσης» του Ομίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ του Λαναρά.

Αυτή η άποψη ενισχύεται από τη βεβαιότητα που εξέφρασε προχτές στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος, λέγοντας πως ο Λαναράς «θα προχωρήσει σε απολύσεις». Μάλιστα ανακοίνωσε πως μέσα στον Οκτώβρη θα ανακοινώσει την ολοκληρωμένη παρέμβαση που σχεδιάζει το υπουργείο για την απασχόληση σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία. Προφανώς για να «απορροφήσει» μέρος των κραδασμών. Λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει πως η κλωστοϋφαντουργία δεν αποτελεί το «συγκριτικό πλεονέκτημα» της χώρας μας, αφού στις βαλκανικές χώρες οι επιχειρηματίες βρίσκουν εργάτες με 150 ευρώ το μήνα!

Η άποψη, περί στημένου παιχνιδιού, ενισχύεται επίσης από τις πρωτοβουλίες που παίρνει τελευταία ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Νάουσας Αν. Καραμπατζός. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, ανακοίνωσε πως θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη για τα «Κλωστήρια» μέσα στον Οκτώβρη (μεταξύ 10 και 15). Επανέλαβε με μεγαλύτερη σαφήνεια την πρότασή του, δηλώνοντας πως μάλλον «είναι προτιμότερο να αποδεχτούμε την πρόταση του Λαναρά για 30% μείωση του προσωπικού» των «Κλωστηρίων Ναούσης».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του δημάρχου, όπου άρχισε να «δουλεύεται» η ιδέα της αποδοχής των απολύσεων και από τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, από κοινού για άλλη μια φορά εργάζονται προκειμένου να διευκολύνουν τα σχέδια της εργοδοσίας, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι αν οι εργαζόμενοι αποδεχτούν τις απολύσεις, θα εξασφαλιστεί η δουλιά για τους υπόλοιπους. Η εμπειρία των απολυμένων της ΤΡΙΚΟΛΑΝ που πετάχτηκαν στο δρόμο παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της εργοδοσίας, μπορούν να πείσουν τον κάθε έναν πως το κεφάλαιο δεν έχει μπέσα, όπως άλλωστε δεν έχει και πατρίδα. Νοιάζεται μόνο για τα κέρδη.

Οι εργαζόμενοι είναι καιρός να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι με το ΠΑΜΕ να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση πως στη Νάουσα δε θα περάσουν τα σχέδια του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ