Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»
Η δουλιά είναι δικαίωμα

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

«Το δικαίωμα της εργασίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από τα συμφέροντα του κάθε καπιταλιστή» τονίζει το ΚΚΕ σε Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Πατσιλινάκος και Παναγιώτης Κοσιώνης προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, σχετικά με το πρόσφατο λουκέτο των «Σωληνουργείων Κορίνθου».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν ότι ήδη από το 2004, 50 εργάτες της επιχείρησης είχαν απολυθεί, οι περισσότεροι με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου. Ενώ την τελευταία διετία έχουν κλείσει τρία εργοστάσια στην Κορινθία (ΚΟΡΦΙΛ, ΒΕΚΚΑ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ) και πάνω από 600 εργαζόμενοι έμειναν μαζικά άνεργοι στο όνομα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Με δεδομένο, ανάμεσα στα άλλα, ότι το παραγόμενο είδος της μονάδας είναι αναγκαίο για την εργατική λαϊκή οικογένεια, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό: «Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο της "ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ Α.Ε." (ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.) με ευθύνη της κυβέρνησης και να μη χάσουν τη δουλιά τους οι 135 εργαζόμενοι σ' αυτό;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ