Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΙΜΠΕΡΙΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χαροπαλεύει 30χρονη καμαριέρα

Επεσε από τον 4ο όροφο, ενώ καθάριζε τζάμια

Μια 30χρονη καμαριέρα είναι το χθεσινό θύμα της εργοδοτικής ασυδοσίας στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Η Σοφία Μουρατίδου χαροπαλεύει στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, με συντριπτικά κατάγματα σε όλο της το σώμα.

Η 30χρονη, χθες λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι έπεσε από τον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που καθάριζε παράθυρο από το εξωτερικό περβάζι του ξενοδοχείου! Το «Ιμπέριαλ» είναι ιδιοκτησίας του Α. Δελή. Στο περβάζι του 4ου ορόφου δεν υπήρχαν κάγκελα. Και παρά το γεγονός ότι η καθαριότητα των εξωτερικών χώρων προβλέπεται να γίνεται από ειδικά συνεργεία καθαρισμού, η καμαριέρα χρεώθηκε να εκτελέσει τα καθήκοντα.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Τουρισμού - Επισιτισμού, καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα και σημειώνει πως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται δραματικά η καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Οπως αναφέρει, οι εργοδότες «μπροστά στο κέρδος παραβιάζουν κατάφωρα κάθε άρθρο της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε λάστιχο, εντατικοποιώντας την εργασία». Ενδεικτικό είναι το στοιχείο πως, ενώ ο καταμερισμός δουλιάς προβλέπει για κάθε καμαριέρα την ευθύνη να καθαρίζει 10-12 δωμάτια, οι εργοδότες επιβάλλουν τον καθαρισμό και την επιμέλεια 20-25 δωματίων, με αποτέλεσμα τη φριχτή σωματική και ψυχική κόπωση των εργαζομένων.

«Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται περίτρανα το μέγεθος της εξαθλίωσης των εργαζομένων στον κλάδο», σημειώνει η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να στρατευτούν με το ΠΑΜΕ και αγωνιστικά να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία πως η ανθρώπινη ζωή δεν είναι βορά για τα πλούτη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ