Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Στο πλευρό των βιομηχάνων

«Ο πρόεδρος μάς υποστηρίζει στα βασικά μας θέματα». Αυτό δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας Γ. Μυλωνάς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του κόμματος του, η οποία άρρηκτα συνδεμένη με την προάσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, ταυτίστηκε πλήρως με τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών και γι' αυτό ακριβώς το λόγο «εισέπραξε» και την ικανοποίησή τους.

Μάλιστα ο πρόεδρος του βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας, τόνισε ότι επισκέφτηκε τον Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα και δεν περίμενε να ανέβει ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθούν, προκειμένου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα «στρατηγικά ζητήματα» που αφορούν τους μεγαλοκεφαλαιούχους να τα «λάβει υπόψη του, στις ανακοινώσεις, τις ομιλίες και τις δηλώσεις που θα κάνει στη Θεσσαλονίκη»!!

Αφού εξασφάλισε τη συναίνεση του Γ. Παπανδρέου, στην προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, ο Γ. Μυλωνάς, ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να στηρίξει την «περιφερειακή ανάπτυξη» της «επιχειρηματική κοινότητα της Βορείου Ελλάδος», με προτάσεις για νέες επιχορηγήσεις «στο πλαίσιο του Δ' ΚΠΣ». Επίσης ο πρόεδρος των βιομηχάνων ζήτησε «ειδικό καθεστώς» για τις επιχειρήσεις «στις παραμεθόριες περιοχές», ουσιαστικά δηλαδή να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ νέες φοροαπαλλαγές, που όπως υποστήριξε θα «διευκολυνθούν» οι βορειοελλαδίτικες επιχειρήσεις για «να μην μετακινούνται ολικώς ή μερικώς στα Βαλκάνια».

Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με βιοτέχνες και εξαγωγείς της Βορείου Ελλάδος, καθώς και με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ενόψει της ΔΕΘ.

Ο Γ. Παπανδρέου άκουσε και τα προβλήματα των εργαζομένων, έτσι όπως τα παρουσίασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Ν. Γιαννόπουλος. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΕΚΘ, δήλωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου ...υποσχέθηκε ότι «θα είναι δίπλα στα προβλήματα και ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ ΕΚΘ και προέδρου, ώστε να έχει μια καλύτερη επαφή, αλλά και μια καλύτερη γνώμη για τα προβλήματα και πώς θα λυθούν».

Την κατανόηση του Γ. Παπανδρέου εισέπραξαν και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρό τους Στ. Ζαχαρέλη, ο Γ. Παπανδρέου «διέγνωσε ότι έπρεπε να γίνουν κινήσεις και πράξεις οι οποίες δεν έγιναν» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις...

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Ευγ. Πλαλής, δήλωσε πως ανέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχουν «αντικίνητρα στις εξαγωγές».

Εξάλλου σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε εκδήλωση για τα 31 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στο στάδιο του «Ταεκβοντό» στο Φάληρο, απουσία πάντως του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ