Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Σε μια βδομάδα στην Αθήνα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το κεντρικό τετραήμερο των εκδηλώσεων του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις 15 - 16 - 17 - 18 Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Ο γνώριμος χώρος της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια διαμορφώνεται με το μεράκι των μελών και φίλων της ΚΝΕ, σε μια κόκκινη πολιτεία που θα φιλοξενήσει για τέσσερις μέρες τη γιορτή της νεολαίας.

Παράλληλα εντείνεται η μάχη του εισιτηρίου με μαζικές εξορμήσεις στις σχολές, στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, στα στέκια της νεολαίας, με προσωπικό κάλεσμα φίλων, συμμαθητών, συμφοιτητών, συναδέλφων. Ολες οι δυνάμεις της οργάνωσης, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, ξεχύνονται στους δρόμους, διαδίδουν το πρόγραμμα και το ιδιαίτερο μήνυμα του Φεστιβάλ, καλούν τους νέους να δώσουν το παρόν στο θεσμό που για 31 χρόνια ασταμάτητα συγκεντρώνει πλήθος νεολαίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 31ου Φεστιβάλ, την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Πλήθος συζητήσεων έχουν προγραμματιστεί για το τετραήμερο του Φεστιβάλ με θεματολογία που άπτεται των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νεολαία σήμερα, όπως «Μαρξ και εργάσιμος χρόνος. Οι ανάγκες της νεολαίας σήμερα» και «Η συνείδηση της νεολαίας στο στόχαστρο. Χειραγωγημένη ή ελεύθερη;».

Πλούσιο το πρόγραμμα και σε μουσικά αφιερώματα. Οι επισκέπτες του θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μουσικές παραστάσεις αφιερωμένες στο Μάρκο Βαμβακάρη από τον Γιάννη Λεμπέση και τη «Λαϊκή Στράτα», στον Μάνο Χατζιδάκι από τους «Raining Pleasure», στον Στέλιο Καζαντζίδη από τον Δ. Κοντογιάννη, στο Νίκο Ξυλούρη με τον Γιάννη Χαρούλη και στον Σταύρο Κουγιουμτζή από την ορχήστρα «Σταύρος Κουγιουμτζής» με τη συμμετοχή της Μαρίας Κουγιουμτζή, του Παντελή Θεοχαρίδη και του Μανώλη Χατζημανώλη.

Στις τρεις μουσικές σκηνές του Φεστιβάλ φιλοξενούνται καλλιτέχνες καταξιωμένοι, που πλαισιώνουν με τις μουσικές τους μελωδίες τον αγωνιστικό παλμό της κόκκινης πολιτείας. Φέτος θα συμμετέχουν οι: Σταμάτης Κραουνάκης με τους Σπείρα - Σπείρα, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μάνος Ξυδούς, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Αγάθωνας, Βασίλης Λέκκας, Μίλτος Πασχαλίδης, Apurimac, Martha Moreleon, Λάκης Χαλκιάς, Σούλα Βαζούρα κ.ά. Επίσης θα συμμετέχει πλήθος νεανικών συγκροτημάτων και ερασιτεχνικών σχημάτων.

Για πρώτη φορά αξιόλογες και οι θεατρικές παραστάσεις που θα πλαισιώσουν το κεντρικό τετραήμερο των εκδηλώσεων. Πολλές οι θεατρικές επιλογές όσων επισκεφτούν το χώρο του Φεστιβάλ καθώς περιλαμβάνει τις θεατρικές παραστάσεις: «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά, «Τα όπλα της κυρά - Καράρ» του Μπέρτολντ Μπρεχτ από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, αποσπάσματα από την «Αγγέλα» του Γ. Σεβαστίκογλου από τη θεατρική ομάδα της ΠΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας, «Ανταρσία στον Ολυμπο» του Δ. Ραβάνη - Ρεντή από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, «Εχω μια φούρκα σήμερα» του Αντον Τσέχοφ από τη θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου».

Στη διάρκεια του 31ου Φεστιβάλ θα λειτουργεί κινηματογράφος όπου θα πραγματοποιηθούν πολλές ενδιαφέρουσες προβολές και συζητήσεις, θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέους εργαζόμενους, στρατευμένους, μετανάστες καθώς και ο χώρος του ελεύθερου δημιουργικού χρόνου. Επιπλέον θα λειτουργήσει η «Διεθνούπολη» που θα φιλοξενούνται νεολαιίστικες οργανώσεις από πολλές χώρες και βέβαια ο «Παιδότοπος» για τους μικρότερους σε ηλικία επισκέπτες της κόκκινης πολιτείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα συμπόρευσης των μαθητών με το ΚΚΕ και στις εκλογές (2023-05-03 00:00:00.0)
Προς την κορύφωση της μεγάλης γιορτής της νεολαίας (2008-08-24 00:00:00.0)
Ανυπότακτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή! (2006-08-27 00:00:00.0)
Ραντεβού και στο διαδίκτυο (2005-07-20 00:00:00.0)
Διεθνή διάσταση του Φεστιβάλ (2000-09-15 00:00:00.0)
Δύναμη δημιουργίας και αντεπίθεσης (1998-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ