Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Ξέσπασε η καταιγίδα

Ο Λαναράς ανακοίνωσε χτες την πρόθεσή του να βάλει λουκέτο σε δυο ακόμα εργοστάσια του Ομίλου, πετώντας στο δρόμο 110 εργαζόμενους

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων για να αποτρέψουν το κλείσιμο των εργοστασίων
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων για να αποτρέψουν το κλείσιμο των εργοστασίων
Στο δρόμο της ανεργίας πετά ο Λαναράς 110 εργαζόμενους από τα εργοστάσια Β' και «Ολυμπιακή» των «Κλωστηρίων Ναούσης» στη Νάουσα. Αφού ρούφηξε το αίμα χιλιάδων εργατών και τσέπωσε πολλά δισεκατομμύρια από τα χρήματα του λαού, μέσω των κρατικών προνομίων και επιδοτήσεων, ο μεγαλοβιομήχανος συνεχίζει μεθοδικά να σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των εργατών, με τη στήριξη της κυβέρνησης και να κλείνει το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο. Ετσι, ακόμα 110 εργαζόμενοι προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των ανέργων στον κλάδο, μετά τη «Σίσσερ Πάλκο», την «ΤΡΙΚΟΛΑΝ», την «Τριούμφ», την «SEX FORM», τα «Κλωστήρια Πρεβέζης» και άλλα εργοστάσια.

Πρώτη απάντηση απέναντι στην αντεργατική επίθεση που κλιμακώνεται, δίνουν σήμερα οι υπό απόλυση εργαζόμενοι του «Εργοστασίου Β'» των «Κλωστηρίων Ναούσης», με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αντίστασης του ΠΑΜΕ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ενώ προετοιμάζουν κλιμάκωση της πάλης τους τις επόμενες μέρες.

Ο όμιλος «Κλωστήρια Ναούσης» χτες κοινοποίησε προς τους εκπροσώπους των εργοστασιακών σωματείων την απόφαση της διοίκησης να κλείσει τα δύο εργοστάσια και τους καλεί να ορίσουν εκπροσώπους για διαβουλεύσεις εντός τριών ημερών. Η απόφαση αναρτήθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη στην ηλεκτρονική σελίδα του Ομίλου «Κλωνατέξ». Με το σχετικό κείμενο, η εταιρία σπεύδει να καθησυχάσει τους επενδυτές και τους πελάτες της πως «η διακοπή της λειτουργίας των εν λόγω μονάδων δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξυπηρέτηση της πελατειακής βάσης της». Επίσης προκειμένου να υποβαθμίσει το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττει σε βάρος των εργαζομένων αλλά και να συνεχίσει με επιτυχία τα χρηματιστηριακά της παιχνίδια, ανακοινώνει πως «στα Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ και στις θυγατρικές της, απασχολούνται σήμερα 2.966 εργαζόμενοι».

Στην πραγματικότητα ο όμιλος στα εργοστάσια που λειτουργεί στην Ελλάδα απασχολεί περίπου 700 εργαζόμενους και στα εργοστάσια που έστησε στις Βαλκανικές χώρες ξεζουμίζει τους υπόλοιπους.

Με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στα «Κλωστήρια Β'» δείχνει τους υπεύθυνους που οδηγεί στην ανεργία άλλους 110 εργάτες, τις κυβερνητικές πολιτικές (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) που τόσα χρόνια στηρίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου καθιστώντας «φθηνή» και αναλώσιμη ύλη την εργατική δύναμη.

Υπενθυμίζουν ότι πρόσφατα με κυβερνητική παρέμβαση, ο όμιλος Λαναρά χρηματοδοτήθηκε με 23 εκατ. ευρώ και αντί να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας κλείνει το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ