Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Εργασιακά προβλήματα έφεραν οι εξετάσεις

Το ζήτημα των αμοιβών των εκπαιδευτικών μονοπώλησε τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τα ΔΣ των ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, τη στιγμή που οι μαθητές, εξαιτίας της «μεταρρύθμισης», έρχονται αντιμέτωποι με τον εξεταστικό μαραθώνιο. Ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των καθηγητών ότι μέχρι 15 Ιούνη θα σταλεί στα σχολεία εγκύκλιος που θα ορίζει το νέο ύψος των αμοιβών, ενώ για άλλες οφειλές προς εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, ενισχυτική διδασκαλία) για μια ακόμα φορά η ευθύνη μετατέθηκε στις νομαρχίες.

Πάντως, τόσο η παράσταση διαμαρτυρίας όσο και το σχετικό υπόμνημα της ΟΛΜΕ προς τον υπουργό χαρακτηρίζονται από την ΕΣΑΚ ΔΕΕ ως απαράδεκτα προσανατολισμένα στα ζητήματα της αύξησης της αμοιβής και εργασιακών προβλημάτων λόγω του μαραθωνίου των εξετάσεων. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει πως «τα προβλήματα αυτά υπάρχουν, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μέρος του μεγάλου προβλήματος των πανελλαδικών εξετάσεων Β` και Γ` Λυκείου. Αρα η οριστική λύση τους προϋποθέτει κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων της Β` και Γ` Λυκείου και των Ν. 2525 και 2640, κάτι που απαιτεί όχι σπασμωδικές και κινήσεις τακτικισμού, αλλά οργανωμένους μαζικούς αγώνες».

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει πως οι εκπαιδευτικοί, ανταποκρινόμενοι στο κοινωνικό παιδαγωγικό τους ρόλο, βλέπουν συνολικά τα προβλήματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και κυρίως τις ταξικές επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ