Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Επενδυτικό» αλαλούμ στη Μεσσηνία

Τραγελαφικές καταστάσεις προκαλούνται από την ασυγκράτητη επιθυμία της κυβέρνησης να υποστηρίξει με κάθε μέσο «επενδύσεις» καπιταλιστών, αγνοώντας τις καταστροφικές συνέπειες για εργαζόμενους και περιβάλλον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι «επενδύσεις» στο νομό Μεσσηνίας, όπου η κυβέρνηση φέρεται να έχει υποσχεθεί «ολόπλευρη συμπαράσταση» σε δύο μεγαλοεπιχειρηματίες, που όμως η επένδυση του ενός έρχεται σε σύγκρουση με την επένδυση του άλλου, ενώ και οι δύο βλάπτουν εξίσου την περιοχή και τους κατοίκους της.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει ενθαρρύνει την τουριστική επένδυση - μαμούθ στη Φοινικούντα του εφοπλιστή Β. Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος μάλιστα για το σκοπό αυτό είχε συναντηθεί πριν μερικούς μήνες με τον Κ. Καραμανλή στο Μ. Μαξίμου.

Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με καύση λιγνίτη στο Ακριτοχώρι. Πρόκειται για «επένδυση» που σχεδιάζει και προωθεί η εταιρία «Ελληνική Ενέργεια Ηρακλής» του Ομίλου Παρασκευαΐδη (J&P ΑΒΑΞ).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ρωτήθηκε χτες, αν ο πρωθυπουργός έχει εγκρίνει την εγκατάσταση μονάδας εξόρυξης και επεξεργασίας λιγνίτη στη Μεσσηνία, περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός δεν εγκρίνει τέτοιου είδους σχέδια, παραπέμποντας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο Κ. Καραμανλής έχει συναντηθεί και με τους δύο μεγαλοεπιχειρηματίες και άρα είναι πολύ πιθανό να έχει υποσχεθεί και στους δύο «συμπαράσταση» της κυβέρνησης, ο Θ. Ρουσόπουλος το αρνήθηκε λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έκανε τις επαφές για να έχει γνώση από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας!

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι στο πλευρό του μεγαλοεπιχειρηματία που προωθεί το εργοστάσιο λιγνίτη έχει ταχτεί ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας, ενώ ο εφοπλιστής έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη των τοπικών αρχών (νομάρχης, δήμαρχοι) που μάλιστα προχώρησαν προχτές σε διάβημα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενάντια στη δημιουργία του εργοστασίου λιγνίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ