Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προτείνει «ευέλικτους» εργάτες... κατά της ανεργίας

Τις «ευέλικτες σχέσεις εργασίας» και την επαναφορά των «τοπικών συμφώνων απασχόλησης», που εξασφάλιζαν φθηνή εργατική δύναμη για το μεγάλο κεφάλαιο, με χαμηλότερες αμοιβές ακόμα και από αυτές που προέβλεπαν οι κλαδικές συμβάσεις, πρότεινε χτες ο Γ. Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της ανεργίας!

«Η ανεργία και η απασχόληση είναι το βασικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου στην εισαγωγική του ομιλία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και υποστήριξε ότι αυτό «θα αναδείξει το ΠΑΣΟΚ στην πορεία του προς το λαό».

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόταν ότι το κόμμα του «θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας, όχι με επένδυση στη φτηνή εργασία, όπως κάνει η ΝΔ, αλλά με επένδυση στον άνθρωπο», δεν μπόρεσε να κρύψει την ταύτιση του κόμματός του με την υλοποίηση κάθε αντεργατικής μεταρρύθμισης που επιβάλλει η «Στρατηγική της Λισαβόνας». Επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει στη ΔΕΘ για «μείωση της διαρθρωτικής ανεργίας», που «θα γίνει με νέα εργαλεία που θα διασφαλίζουν την ευελιξία» στην αγορά εργασίας, υποστηρίζοντας την επαναφορά των «τοπικών συμφώνων απασχόλησης», τα οποία ακριβώς εξυπηρετούσαν από τη λογική, προσφέροντας φτηνά εργατικά χέρια στους κεφαλαιούχους.

Την «αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανάπτυξης του τόπου», ο Γ. Παπανδρέου τη στήριξε πάνω στη χρηματοδότηση από πόρους του Γ' ΚΠΣ, δηλαδή σε προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης και δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία. Το ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα επενδύσει «στην ποιότητα, στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, διατηρώντας και εκσυγχρονίζοντας το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη».

Συγχρόνως ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μαγειρεύει τις στατιστικές, αντί να ασχολείται με την ουσία, την αντιμετώπιση του προβλήματος των ανέργων και των βιομηχανιών που αυτές τις μέρες κλείνουν», ενώ ο Ευαγ. Βενιζέλος απέδωσε το πρόβλημα της ανεργίας, στην έλλειψη «ολοκληρωμένης πολιτικής απασχόλησης» και «σχεδίου ανάπτυξης», από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα «κακά μαντάτα», όπως τα χαρακτήρισε, που έρχονται από τις Βρυξέλλες για την οικονομία, τα οποία απέδωσε στα «λάθη» της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ