Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ALBY»
Εκβιασμοί για 20ωρη απασχόληση!

Να επιβάλλει 20ωρη βδομαδιαία απασχόληση προσπαθεί η επιχείρηση υποκαμίσων « ALBY Φ. Νικολάου ΑΕ», στην Καισαριανή, απειλώντας με απολύσεις. Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, υπογραμμίζοντας πως συνδικαλίστρια που δεν αποδέχτηκε τα σχέδια της επιχείρησης απειλήθηκε ακόμα και με ξυλοδαρμό.

Οπως σημειώνει, η διεύθυνση της επιχείρησης τις τελευταίες μέρες απαίτησε την αλλαγή της σύμβασης αορίστου χρόνου των εργαζομένων σε σύμβαση μερικής απασχόλησης 20 ωρών τη βδομάδα. «Με πιέσεις - συνεχίζει - και στο σπίτι, απειλές για 10 απολύσεις εάν δεν υπογράψουν, πήρε τις υπογραφές των εργαζομένων».

Η Α. Αθανασοπούλου, εργαζόμενη στο χώρο και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου, αρνήθηκε να υπογράψει. «Καταγγέλλουμε - επισημαίνει - ότι η συνδικαλίστρια δέχτηκε συγκεκριμένη πίεση και ανακοινώθηκε ότι θα είναι υπεύθυνη για 10 απολύσεις, ενώ χτες Δευτέρα απειλήθηκε με ξυλοδαρμό από άνθρωπο της επιχείρησης».

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση κατά καιρούς υποχρεώνει τις εργαζόμενες να μην εργάζονται, χωρίς να αμείβονται, ενώ παλαιότερα προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο στο εργοστάσιο σε ώρα διαλείμματος στην πρόεδρο του Συνδικάτου.

«Καταγγέλλουμε - καταλήγει - τη συνολική προσπάθεια της επιχείρησης να μετατρέψει τη σύμβαση των εργαζομένων, τους τρόπους που χρησιμοποίησε για να εξασφαλίσει τις υπογραφές και την προκλητική, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική της στάση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ