Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«BARCO»
Εκτός οι ... ηλικιωμένες

Τη διεύθυνση της πλεκτοβιομηχανίας «BARCO» στο Μπουρνάζι , που απέλυσε μια εργάτρια η οποία ήθελε λίγα χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί, ενώ απειλεί ότι θα απολύσει όλες τις ηλικιωμένες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής.

Χαρακτηρίζει ηθικά απαράδεκτη την ενέργεια της επιχείρησης και επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε μια σειρά αντεργατικές ενέργειες, όπως διαθεσιμότητες, άδειες άνευ αποδοχών, τετραήμερη απασχόληση. Ολα αυτά - συνεχίζει - επιβλήθηκαν όπως ισχυρίζεται η επιχείρηση για να ξεπεράσει τα προβλήματα, όμως δε σταμάτησε εκεί.

«Παρότι - υπογραμμίζει - αρκετές συναδέλφισσες σταμάτησαν για συνταξιοδότηση, προχώρησε στην απόλυση της συγκεκριμένης συναδέλφισσας. Φαίνεται ότι σχεδιάζει να απολύσει κάθε συναδέλφισσα μεγάλης ηλικίας και σιγά σιγά να επιβάλλει άλλου είδους εργασιακές σχέσεις (ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση κλπ.). Η κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως με το νόμο που ψήφισε και χτυπά το 8ωρο και την πλήρη απασχόληση».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να προστατέψουν το δικαίωμα στη δουλιά και ζητά την επαναπρόσληψη της απολυμένης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ