Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Απεργούν για προσλήψεις

Από χτες σε 48ωρη απεργία και ετοιμάζονται για κλιμάκωση

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους απαντούν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Χαλκίδας, στην αδιαλλαξία του νέου ιδιοκτήτη, εφοπλιστή Στ. Ηλία, που αρνείται να συναντηθεί με το σωματείο, αλλά και στην κοροϊδία της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας, που αρνούνται να παρέμβουν την ώρα που ο αγοραστής δεν τηρεί της συμβατικές του υποχρεώσεις.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν από χτες 48ωρη απεργία και από την ερχόμενη Δευτέρα κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας, απαιτώντας την πρόσληψη και των 350 πρώην εργαζομένων - μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί μόνο 156, αν και στις 31 Μάη έληξε η παράταση συμμόρφωσης με τους όρους πώλησης που είχε δώσει η ΕΤΒΑ - την επαναπρόσληψη του προέδρου και του αντιπροέδρου του σωματείου και δύο ακόμα εργαζομένων. Επίσης, ζητούν την εφαρμογή κανονικού ωραρίου εργασίας (8ωρο), την υλοποίηση της δέσμευσης για παροχή δικαιωμάτων και κατακτήσεων, την εφαρμογή των όρων υγιεινής και ασφάλειας κ.ά.

Για την απόλυση του προέδρου και του αντιπροέδρου του σωματείου, συγκαλείται σήμερα στο υπουργείο Εργασίας τριμερής συνάντηση, στην οποία αναμένεται να τεθούν από πλευράς σωματείου και άλλα προβλήματα.

Ο Στ. Ηλίας εκμεταλλευόμενος και το ευνοϊκό καθεστώς που υπάρχει, δείχνει τα «δόντια» του, ενώ τα υπουργεία και η ΕΤΒΑ παρακολουθούν, απλώς, τις εξελίξεις, χωρίς να παρεμβαίνουν.

Χτες επισκέφθηκε τους απεργούς, ο Δημ. Τσουμπρής, γενικός γραμματέας της ΠΟΕΜ, μεταφέροντάς τους τη συμπαράσταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ο Δ. Τσουμπρής, κατάγγειλε στο «Ρ» τη συναινετική και συμβιβαστική στάση των πλειοψηφιών της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (το τελευταίο έλαμψε και πάλι διά της απουσίας του) και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ξεκινώντας μακρόχρονο, πολύμορφο και συντονισμένο αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ