Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ξεκινάνε το Σάββατο οι εκλογές

Κάλεσμα στους εργαζόμενους με την ψήφο τους να δυναμώσουν τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικάτου, απευθύνει ο «Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός»

Δυνατό συνδικάτο, στο πλευρό κάθε οικοδόμου. Αυτή πρέπει να είναι η επιδίωξη κάθε εργάτη ενόψει των εκλογών στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας που ξεκινούν μεθαύριο Σάββατο 1η Οκτώβρη και ολοκληρώνονται στις 27 του μήνα. Και σ' αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί προϋπόθεση η αποφασιστική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων του κλάδου.

Στα 20 χρόνια που οι οικοδόμοι αναδεικνύουν σταθερά στη διοίκηση του συνδικάτου τους τον «Πανοικοδομικό Ταξικό Ενωτικό Συνδυασμό», έχουν αναπτυχθεί σημαντικοί αγώνες. Για την περιφρούρηση και την επέκταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις κατασκευές αλλά και για τον αγωνιστικό συντονισμό με ολόκληρη την εργατική τάξη.

Η μαζικοποίηση του συνδικάτου, η ανάγκη για επίμονη δουλιά στους μετανάστες και τη νεολαία, η ακόμα πιο αποφασιστική δουλιά των παραρτημάτων - ζητήματα που το συνδικάτο επιδιώκει να γίνονται καθημερινά υπόθεση του κάθε μέλους, του κάθε οικοδόμου - θέτουν τον πήχη για το επόμενο διάστημα ακόμα πιο ψηλά. Η σύγκρουση με την ολιγαρχία και τα κόμματά της, αλλά και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλλιεργούν την ταξική συνεργασία και υποταγή, εξασφαλίζει προοπτική στους αγώνες των εργατών.

Οι εκλογές θα διεξάγονται στα 24 Παραρτήματα του Συνδικάτου, τις εξής ώρες: Δευτέρα με Σάββατο 5μμ. - 9μμ και Κυριακή από 8.30πμ - 2μμ.

  • Χτες το πρωί, το Συνδικάτο βρέθηκε στο εργοτάξιο του Αλαφογιάννη, στην Παλλήνη, όπου συζήτησε με την εργοταξιακή επιτροπή. Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε κινητοποίηση καθώς 3 συνάδελφοί τους παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνη. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι τόσο οι οικοδόμοι του εργοταξίου όσο και το σύνολο του κλάδου βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ