Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Τζάμπα «γην και ύδωρ» στην ΗΒΗ

Με τις «παραινέσεις» της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του τοπικού Εργατικού Κέντρου και του επιχειρησιακού σωματείου της Pepsico

Νέα προνόμια στον πολυεθνικό κολοσσό Pepsico - ΗΒΗ, για τη συνέχιση της ληστρικής εκμετάλλευσης των περίφημων υδάτων στο Λουτράκι, παραχώρησε ο Δήμος Λουτρακίου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ομόφωνη απόφαση και των τριών παρατάξεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) που το συγκροτούν.

Η Pepsico - ΗΒΗ, στην προσπάθεια να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη της, απαίτησε ευνοϊκότερους όρους για την άντληση του νερού από τις πηγές της περιοχής, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί από το δήμο στη συγκεκριμένη πολυεθνική και σε άλλες μικρότερες ιδιωτικές εταιρίες. Το ρόλο του ...κλητήρα επωμίστηκαν το εργοδοτικό εργοστασιακό σωματείο και το ξεπουλημένο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου που ζήτησαν από το δήμο με έγγραφό τους να ανταποκριθεί στο αίτημα της εταιρίας για τη μείωση της τιμής εμπορίας, - όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί στο παρελθόν -, με την αιτιολογία ότι «το πάθημα των λάθος αποφάσεων των αρχών της Κορίνθου και το κλείσιμο της Σωληνουργίας - Μεταλλουργίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλιά τους πάνω από 200 εργαζόμενοι, θα πρέπει να μας γίνει μάθημα και να μη φτάσουμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και στην πόλη μας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, σαν έτοιμο από καιρό, στη συνεδρίαση που έγινε πριν από μια βδομάδα, ανταποκρίθηκε... θετικά στο «αίτημα» και πήρε την εξής καταπληκτική απόφαση: «Τα εμφιαλωτήρια που αντλούν μέχρι 60.000 λίτρα ανά μήνα να πληρώνουν φόρο εμπορίας 1,5 δρχ. ανά λίτρο (από 2 δρχ. ανά λίτρο που ίσχυε) και για άντληση από 60.000 - 90.000 λίτρα ανά μήνα να πληρώνουν 1,3 δραχμές»!!!

ΚΚΕ: Κοινωνικό αγαθό το νερό

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Λουτρακίου του ΚΚΕ, καλεί τους «εργαζόμενους της PEPSICO - ΗΒΗ, την εργατική τάξη, το λαό της περιοχής να αντιπαλέψουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δίνει νέα προνόμια, προσφέρει γην και ύδωρ στις πολυεθνικές. Που παραδίδει φυσικούς πόρους της χώρας όπως το νερό στους καπιταλιστές, τους μετατρέπει σε εμπόρευμα και αντικείμενο ανεξέλεγκτης κερδοφορίας με ολέθριες συνέπειες στην ποσότητα και ποιότητά τους».

Καταλήγοντας, τονίζει πως «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και περιουσία όλου του λαού και δεν επιτρέπεται καμιά επιχειρηματική δράση στη διαχείριση του νερού, αλλά αντίθετα, απαιτείται η δημιουργία Δημόσιου Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των Υδάτινων Αποθεμάτων, που θα εξασφαλίζει τη σχεδιασμένη αξιοποίησή τους για επάρκεια και ποιότητα στο νερό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ