Κυριακή 2 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Το Σάββατο 12 Νοέμβρη ΟΛΟΙ στην Αθήνα

Κυκλοφόρησε η κεντρική προκήρυξη - κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, ενώ εντείνεται σε όλη τη χώρα η μάχη για την επιτυχία του

Με μια δισέλιδη προκήρυξη, όπλο στα χέρια κάθε εργάτη και συνδικαλιστή, και αξιοποιώντας κάθε μορφή ενημέρωσης και μαζικής προπαγάνδας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Πεδίον του Αρεως. Με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στην αντιλαϊκή πολιτική - Συσπείρωση και πάλη - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ», το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε κάθε εργάτη και εργάτρια, σε κάθε υπάλληλο και νεολαίο εργαζόμενο, στις γυναίκες, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, καλώντας τους να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να ταρακουνήσουν στις 12 του Νοέμβρη το κέντρο της Αθήνας, με τη μαζική συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο.

Ηδη, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ βρίσκονται στη διαδικασία των συνεδριάσεων και των πλατιών συσκέψεων με σωματεία, εργαζόμενους και συνδικαλιστές, για την κατάρτιση του προγράμματος των εξορμήσεων, το σχεδιασμό της μάχης για το Συλλαλητήριο. Μια σειρά σωματεία, συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην πανεργατική κινητοποίηση. Αμεσα προγραμματίζονται Γενικές Συνελεύσεις ανά σωματείο και χώρο δουλιάς, για να παρθούν ανάλογες αποφάσεις, ενώ τα συνδικάτα όλης της χώρας προετοιμάζουν το δικό τους υλικό, με το οποίο θα εξορμήσουν στους εργαζόμενους του κλάδου τους.

Να μη λείψει κανείς!

Η δισέλιδη κεντρική προκήρυξη - κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο
Η δισέλιδη κεντρική προκήρυξη - κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο
Στην κεντρική προκήρυξη - κάλεσμα, το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι και συνταξιούχοι

Πάρτε μαζικά μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνδικάτων και άλλων φορέων του μαζικού κινήματος.

Καταδικάστε την αντιλαϊκή πολιτική της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων, που χτυπάει το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό, στο δημόσιο τομέα, στις πρώην ΔΕΚΟ και στερεί από τη νεολαία μας το δικαίωμα στη δουλιά, στη μόρφωση, στον Πολιτισμό.

Καμιά προσδοκία από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

  • Καθήλωσε τους μισθούς και τις συντάξεις. Εκτίναξε την ακρίβεια στα ύψη.
  • Χρυσοπληρώνουμε τα καύσιμα, για να πλουτίζουν οι Βαρδινογιάννηδες, οι Λάτσηδες, οι πολυεθνικές.
  • Χτύπησε το 8ωρο και επιβάλλει χρόνο εργασίας από νύχτα σε νύχτα. Εχει βάλει τις βάσεις για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτερου μισθού.
  • Ανατρέπει ασφαλιστικά δικαιώματα και προωθεί την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.
  • Απελευθέρωσε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
  • Συνεχίζει το έργο του ΠΑΣΟΚ. Ιδιωτικοποιεί, πουλάει στο ιδιωτικό κεφάλαιο την "Ολυμπιακή" και άλλες κρατικές επιχειρήσεις.
  • Δικάζει, καταδικάζει και απολύει συνδικαλιστές, εντείνοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία, την κρατική βία και τον αυταρχισμό.
  • Αντιμετωπίζει την Παιδεία και την Υγεία σαν εμπόρευμα.

Η κατάσταση που ζούμε, η επίθεση που αντιμετωπίζουμε, δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Είναι το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της πολιτικής που έχει κριτήριο τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Είναι το αποτέλεσμα του ευρωμονόδρομου, της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ενισχύει την πλουτοκρατία και καταληστεύει τους εργαζόμενους.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία και τα κέρδη της.

Καταδικάστε την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας, που αποτελούν το μέσο για την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, τη χειροτέρευση της κατάστασης των λαϊκών στρωμάτων.

Καμιά εμπιστοσύνη στην ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.

Η πολύχρονη διακυβέρνησή του ήταν μια συνεχής επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Σήμερα στηρίζει την ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης, τις αντιδραστικές αλλαγές, που μας κάνουν το βίο αβίωτο.

Συσπείρωση και πάλη, για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας, να αντισταθούμε, να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας για την ενότητα της εργατικής τάξης πάνω στο αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, να εμποδίσουμε τη διασπαστική προσπάθεια, που χωρίζει τους εργαζόμενους σε "ρετιρέ" και "υπόγεια", που χωρίζει τους εργάτες, ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία.

Να αποδυναμώσουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που ελέγχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση" του ΣΥΝ. Οι δυνάμεις αυτές δουλεύουν για τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος.

Οι στόχοι τους και η τακτική τους υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι συνυπεύθυνοι για την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, την κατάργηση του 8ωρου, την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, έχουν συμφωνήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Να ξεπεραστεί κάθε δισταγμός, να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά την εργοδοτική τρομοκρατία και να συναντηθούμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Αυτή η επιλογή θα δώσει δύναμη στην πάλη για τα δικαιώματά μας, για την αποφασιστική διεκδίκηση των κλαδικών συμβάσεων, της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουμε μπροστά μας.

Η αποτελεσματικότητα του αγώνα μας θα ενισχυθεί στο βαθμό που δυναμώνει η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, στους χώρους δουλιάς, στο βαθμό που ισχυροποιείται το ΠΑΜΕ και αλλάζουν οι συσχετισμοί δύναμης.

Εργάτες και εργάτριες, εργατοϋπάλληλοι, σε κοινή δράση με τους μικρομεσαίους αγρότες, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ. Μαζί μας και οι σπουδαστές, οι φοιτητές, οι μαθητές και η προοδευτική διανόηση.

Για να αντιπαλέψουμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), την αντιαγροτική πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, να διεκδικήσουμε μαζί αγροτική πολιτική προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και των διατροφικών τους αναγκών. Να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στην τοκογλυφία των τραπεζών, στα φορομπηχτικά μέτρα. Να χτυπηθούν η υποκουλτούρα και ο σύγχρονος ραγιαδισμός.

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις.
  • 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. ΟΧΙ στη διευθέτηση και την απελευθέρωση του ωραρίου.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων, χωρίς καμιά προϋπόθεση.
  • Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 52 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και στα καύσιμα.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (Σύνταξη, Υγεία, Πρόνοια).
  • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες - στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55, αντίστοιχα, για τα βαρέα ανθυγιεινά. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας, στα 30 χρόνια ασφάλισης.
  • Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και της συμμετοχής στα φάρμακα.
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  • Ενιαίο, 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους. Δημόσια - Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το Λύκειο. Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές, σπουδαστές.
  • Ελεύθερη πολιτική - συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλιάς. Ισα δικαιώματα για τους Μετανάστες.

Ραντεβού στην Αθήνα, το Σάββατο 12 Νοέμβρη.

Με το ΠΑΜΕ της αντίστασης και της ανυπακοής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από το συλλαλητήριο στην απεργία(2014-11-07 00:00:00.0)
Κάλεσμα στην εργατική τάξη και το λαό(2014-09-09 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων(2014-05-27 00:00:00.0)
Να είμαστε όλοι εκεί(2005-11-10 00:00:00.0)
Παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη(1996-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ