Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
«Στόχος τα πυρηνικά της Ρωσίας»

Εκδοση πρώην υπουργού από την Ελβετία στις ΗΠΑ

Η επιδίωξη των ΗΠΑ να θέσουν υπό «διεθνή έλεγχο» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, βρίσκεται πίσω από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελβετίας να εκδώσει τον πρώην Ρώσο υπουργό Ατομικής Ενέργειας στις ΗΠΑ. Αυτό εκτίμησε με δηλώσεις ο Βίκτορ Ιλιούχιν, βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και αντιπρόεδρος της μόνιμης επιτροπής της ρωσικής Βουλής για την Ασφάλεια.

«Ο Αντάμοφ είναι φορέας μυστικών για τη φυσική και τεχνική υπεράσπιση των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων. Θα του προτείνουν μια συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη, με την οποία το πιθανότερο είναι να συμφωνήσει. Θα δώσει στους Αμερικανούς τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν για να τον απαλλάξουν από τις ποινικές κατηγορίες. Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ θα του παραχωρήσουν πολιτικό άσυλο», δήλωσε ο κομμουνιστής βουλευτής.

Να σημειωθεί πως ο Γ. Αντάμοφ κατηγορείται από τις ΗΠΑ για υπεξαίρεση ποσού 9 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν δοθεί από την Ουάσιγκτον στη Ρωσία για την πυρηνική ασφάλεια, την εποχή που αυτός ήταν υπουργός. Την έκδοση του πρώην υπουργού στη Ρωσία απαίτησε εκ νέου χτες με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ίδιος ο Αντάμοφ επιμένει στην αθωότητά του, αλλά ζητά να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ