Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ
Από ψιλό κόσκινο τα βιογραφικά

Η χτεσινή αποκάλυψη του «Ρ» για τη στρατολόγηση φοιτητών για τις έρευνες του ΝΑΤΟ, στάθηκε κατά κύριο λόγο σ' αυτό καθ' αυτό το γεγονός της ΝΑΤΟικής παρέμβασης. Μια προσεκτικότερη ανάγνωση του εγγράφου αποκαλύπτει:

Πρώτον ότι αυτή η παρέμβαση δε γίνεται για πρώτη φορά, έχει παρελθόν. Το αποκαλύπτει η παράγραφος που εξηγεί γιατί ζητούνται ερευνητές από μια ευρύτατη γκάμα ειδικοτήτων. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Στο παρελθόν, αρκετοί εθνικοί αντιπρόσωποι διαπίστωσαν πως η πρόβλεψη μίας λίστας λεπτομερών εργασιών για τους Βοηθούς Ερευνας περιόριζε τις επιλογές άλλων κατάλληλων υποψήφιων. Γι' αυτό και επαναπροτείνεται η συγκέντρωση αιτήσεων από πτυχιούχους και αποφοίτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων (ή ισότιμων τίτλων) με γνώσεις στη φυσική, τα μαθηματικά, τη μηχανική, την ωκεανογραφία, την επιχειρησιακή έρευνα, επεξεργασία σημάτων, πληροφορικών συστημάτων, επικοινωνιών, ανάλυση και συσχέτιση δεδομένων».

Δεύτερο και εξαιρετικά επικίνδυνο, αποκαλύπτει ότι οι φοιτητές που θα ανταποκριθούν τελικά στην πρόσκληση θα περάσουν από το ψιλό κόσκινο των μυστικών υπηρεσιών. Είναι αποκαλυπτική η σχετική παράγραφος του εντύπου: «Είναι κατάλληλο να αρχίσετε τη φυσιολογική διαδικασία στρατολόγησης εκ των προτέρων προκειμένου να δοθεί χρόνος στις χώρες - μέλη για την εξασφάλιση προσπέλασης σε απόρρητες πληροφορίες»!

Ζητείται δηλαδή να στρατολογηθούν έγκαιρα οι φοιτητές για να υπάρχει χρόνος να ελεγχθούν μέσα από προσπέλαση σε απόρρητες πληροφορίες. Ποιος διατηρεί αυτές τις απόρρητες πληροφορίες, ποιος δίνει δικαίωμα προσπέλασης στο ΝΑΤΟ; Είναι ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, αλλά και η Πρυτανεία του ΕΜΠ που συμπράττει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ