Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαραίτητη η μαζική, δυναμική απάντηση

Η μία μετά την άλλη οι διαρκείς αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» για τη δράση των πολυεθνικών στα πανεπιστήμια έρχονται να επιβεβαιώσουν το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η δράση στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Μόλις πριν μια βδομάδα ο «Ρ» είχε αποκαλύψει ότι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες έχουν ήδη βάλει στο χέρι ένα μεγάλο κομμάτι της επιστημονικής - πανεπιστημιακής έρευνας, όταν έφερε στην επιφάνεια δυο έρευνες του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου που χρηματοδοτήθηκαν από μεγάλες πολυεθνικές. Θυμίζουμε ότι οι έρευνες αφορούσαν τις διατροφικές συνήθειες στην παιδική ηλικία και τη σχέση τους με την κληρονομικότητα και η μια χρηματοδοτήθηκε από τη ΝΟΥΝΟΥ, ενώ η άλλη θα χρηματοδοτηθεί από την «Coca - Cola»!

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος της Αθήνας και το υπουργείο Παιδείας καλούσαν όλα τα σχολεία της Αττικής να συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου της «Samsung», για να εμπεδώσουν το πνεύμα των χορηγών στον αθλητισμό...

Παράλληλα, χτες αποκαλύψαμε ότι το ΝΑΤΟ απαιτεί να στρατολογήσει φοιτητές για πολεμική έρευνα και οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διαβίβασαν την κατάπτυστη εντολή (που στη χώρα έφτασε μέσω της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού) στα Τμήματα του Ιδρύματος, καλώντας τις διοικητικές υπηρεσίες να γνωστοποιήσουν το πρόγραμμα στους φοιτητές.

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ, ανοίγει διάπλατα όλες τις πόρτες της Εκπαίδευσης σε πολυεθνικές εταιρίες και ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, για να ελέγχουν και να καθορίζουν τι διδάσκεται, να αξιοποιούν προς όφελός τους την επιστήμη, να διαμορφώνουν υποταγμένες στα συμφέροντά τους συνειδήσεις.

Οι αντιδράσεις που έχουν ξεσηκώσει οι παραπάνω αποκαλύψεις, είναι απαραίτητο να πολλαπλασιαστούν, να διογκωθούν, να μπει φραγμός στην πολιτική που ξεπουλάει την Εκπαίδευση και υποθηκεύει το μέλλον του λαού και της νεολαίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Κι αυτή η μαζική, δυναμική απάντηση δεν μπορεί παρά να δοθεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, που αρνούνται να γίνουν τα παιδιά τους «στρατιωτάκια» των «McDonald's», της «Samsung», της «Coca - Cola», των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ κ.ο.κ.


Γ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ