Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Προς αναβαθμισμένο ρόλο η Ελλάδα

Διάσκεψη στην Αθήνα υπουργών Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών Ελλάδας, Ιράν, Τουρκίας και Πακιστάν

Με το «υψηλό ενδιαφέρον» της βρετανικής προεδρίας της ΕΕ πραγματοποιείται από την ερχόμενη Δευτέρα τετραμερής διήμερη διάσκεψη στην Αθήνα των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, της Ελλάδας, του Ιράν, της Τουρκίας και του Πακιστάν. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών και της λαθρομετανάστευσης, προωθούνται στενότερες μορφές «συνεργασίας» κρατών υπό την αιγίδα ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στα πλαίσια του λεγόμενου αντιτρομοκρατικού αγώνα. Η πραγματοποίηση της διάσκεψης είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Γ. Βουλγαράκη στο Πακιστάν, όπου υπογράφηκε διμερής συμφωνία συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ είχε διεξαχθεί και η πρώτη συζήτηση σχετικά με την τετραμερή συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις εργασίες της διάσκεψης, που θα γίνει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενδέχεται να παρακολουθήσει ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Τ. Κλαρκ ή εκπρόσωπός του. Τη Δευτέρα οι υπουργοί που θα πάρουν μέρος στη διάσκεψη θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, και τον υπουργό Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτη.

Με την ευκαιρία των συνομιλιών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, δήλωσε χτες ότι η διάσκεψη αυτή «αναδεικνύει τη χώρα μας ως πυρήνα σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή». Οι δηλώσεις του υπουργού δείχνουν τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, που θέλει τη χώρα μας σε αναβαθμισμένο ρόλο όσον αφορά πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών.

Αλλωστε, τον περασμένο Απρίλη σε επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο Γ. Βουλγαράκης «διαφήμισε» το Διαβαλκανικό Κέντρο Ασφάλειας και Εκπαίδευσης, όπου με την υποστήριξη των ΗΠΑ θα εκπαιδεύονται και θα εξειδικεύονται στελέχη υπηρεσιών ασφάλειας των κρατών της περιοχής. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε επίσης πως «στόχος μας είναι - μέσω της αξιοποίησης του ολυμπιακού κεκτημένου - η ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας και η ανάπτυξη αποτελεσματικής στρατηγικής για την από κοινού αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος». Το ολυμπιακό κεκτημένο ήταν τα στρατιωτικού Τύπου σχέδια ασφάλειας της Ολυμπιάδας του 2004, όπου το ΝΑΤΟ, ο 6ος Στόλος, οι Ενοπλες Δυνάμεις, ειδικές μονάδες των ΗΠΑ και οι μυστικές υπηρεσίες διαφόρων κρατών συντονίστηκαν με πρόσχημα την ασφάλεια και την προστασία της Ελλάδας από τις λεγόμενες ασύμμετρες απειλές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ανάπτυξη» με κριτήριο το κέρδος (2008-11-18 00:00:00.0)
Θα διδάξουμε ασφάλεια και τους ...Κινέζους (2005-11-08 00:00:00.0)
ΝΑΤΟική κατοχή, αστυνόμευση, χαφιεδισμός, τεράστιο κόστος (2004-06-25 00:00:00.0)
Καθημερινές οι «επιθεωρήσεις» των αμερικανοΝΑΤΟικών (2004-04-17 00:00:00.0)
«Επιθεώρηση» Μίλερ στην «Αθήνα 2004» (2004-03-24 00:00:00.0)
Ιδια γεύση... (2004-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ