Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ιδια γεύση...

Τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής στον τομέα της Αμυνας και των σχέσεων της Ελλάδας με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος, στη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ειδικότερα ανέφερε:

Οσον αφορά στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο Ιράκ, διαβεβαίωσε μεν ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, ωστόσο αυτό τίποτα δεν αποκλείει για το μέλλον. Για την ελληνική παρουσία στο Κοσσυφοπέδιο είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και ότι η KFOR «έχει τον πλήρη έλεγχο». Ευθυγραμμίστηκε πλήρως με το δόγμα περί «ασύμμετρων απειλών», δηλαδή την τρομοκρατία, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση.

Για την αναδιοργάνωση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, εξήγγειλε μείωση κατά 40% του προσωπικού που υπηρετεί στη Γραμματεία και τα Επιτελεία, ενώ μίλησε και για περιορισμό από πέντε σε ένα των διακλαδικών στρατηγείων. Εξήγγειλε τη δημιουργία διεύθυνσης στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επανέφερε την προεκλογική εξαγγελία περί μείωσης της θητείας στους 6 μήνες, σταδιακά από το τέλος του 2005, καθώς και παραπέρα ενίσχυση του θεσμού των Επαγγελματιών Οπλιτών. Ακόμη μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης και ενίσχυσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και για ισότιμη μεταχείριση της κρατικής και της ιδιωτικής αμυντικής βιομηχανίας.

Με πρόσχημα την ασφάλεια της Ολυμπιάδας

Την ώρα που οι Αμερικανοί στρατιωτικοί των ειδικών δυνάμεων ασκούνται στη χώρα μας με πρόσχημα την ασφάλεια της Ολυμπιάδας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, δήλωνε χτες στη Βουλή ότι «η Ελλάδα αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες για την ασφάλεια των αγώνων, οι οποίες περιλαμβάνουν και το αίτημα για συνδρομή του ΝΑΤΟ».

Πρόσθεσε δε πως δε θα υπάρχουν χερσαίες δυνάμεις και ένστολα τμήματα του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή του παγκόσμιου μηχανισμού των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας, ισχυρίστηκε ότι όλες οι δυνάμεις που θα βρίσκονται εντός του ελληνικού χώρου, θα τελούν υπό ελληνική τακτική διοίκηση.

Στις δηλώσεις του που έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι θα υπάρχει 24ωρη εναέρια επιτήρηση από ιπτάμενα ραντάρ και ΝΑΤΟικά πλοία εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τα οποία θα εκτελούν και νηοψίες στα διεθνή ύδατα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ