Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης τονίζεται:

«Διατρανώνουμε την ανησυχία μας για τις τραγικές εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, που είναι καρπός της ιμπεριαλιστικής ειρήνης, που επιβλήθηκε με τη φωτιά και το τσεκούρι του ΝΑΤΟ και την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε".

Την καταδίκη μας για τη συνέχιση της κατοχής και την καταλήστευση του πλούτου και του μόχθου του ιρακινού λαού, αλλά και την αλληλεγγύη μας στη μεγαλειώδη αντίστασή του στους κατακτητές. Οι απώλειες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους καθημερινά αυξάνονται. Η θέση τους σταδιακά κλονίζεται.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην επιβολή οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου κάτω από τις πιέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, στις οποίες η προηγούμενη και η νέα ελληνική κυβέρνηση συμμετέχουν σε βάρος των συμφερόντων του κυπριακού λαού.

Καταγγέλλουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη συμμετοχή της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία. Είμαστε σθεναρά αντίθετοι με τη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στην Κατοχή στο Κόσσοβο και στην ετοιμασία αποστολής και στο Ιράκ. Οι ευθύνες και της νέας κυβέρνησης είναι μεγάλες.

Είμαστε σθεναρά αντίθετοι με την παρουσία στη χώρα μας Αμερικανών κομάντος, που ήρθαν για να οργανώσουν την υποτιθέμενη "ασφάλεια" των Ολυμπιακών Αγώνων, με την επίβλεψη του ΝΑΤΟ, που το κάλεσε η κυβέρνηση. Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ανασφάλειας και δεν μπορεί να μας φυλάξει από τους τρομοκράτες. Γιατί οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά. Διαδηλώνουμε στην αμερικάνικη πρεσβεία τη λαϊκή απαίτηση για έναν κόσμο ειρηνικό που δε συμβιβάζεται με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων του ιμπεριαλισμού.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στην τρομοκρατία που καλλιεργούν οι ιμπεριαλιστές και τα φερέφωνά τους, προσπαθώντας να επιβάλουν το νόμο της σιωπής στους λαούς, και υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Παλεύουμε για να βάλουμε φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα κατοχής από το Κόσσοβο και από τις άλλες χώρες. Να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για την κατοχή στο Ιράκ.
  • Να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Να τερματιστεί τώρα η κατοχή στο Ιράκ και το Κοσσυφοπέδιο. Ν' αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών από όλες τις χώρες που τις έχουν σε κατοχή.
  • Να συμπαρασταθούμε στον ιρακινό λαό, στους Παλαιστίνιους, σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.
  • Να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας.
  • Να μην επιτρέψουμε να αναλάβει το NATO την "ασφάλεια" της Ολυμπιάδας.
  • Να προστατέψουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας από τους ΝΑΤΟικούς "προστάτες", που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ