Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΗ
Θα συναντηθούμε με τους εργαζόμενους στους αγώνες

Τη θέση του ΚΚΕ απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ ξεκαθάρισε η Αλ. Παπαρήγα σε παρέμβασή της, κατά την οποία απάντησε στην έκκληση του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, προς τα κόμματα για «ένα δημιουργικό διάλογο» και για την επιδίωξή του να βρίσκονται «σημεία διαλόγου και συνεργασίας».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε συγκεκριμένα: «Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε όλα τα χρόνια. Κινούμαστε από θέσεις αντιπαράθεσης με την πολιτική της ΝΔ και αν θέλετε και με τα συμφέροντα που αντικειμενικά εκφράζει αυτή η πολιτική.

Η κριτική μας δε θα είναι κριτική λόγων και γενικόλογη. Θα λέμε γιατί διαφωνούμε και θα αντιτάσσουμε τις δικές μας θέσεις, προτάσεις και αιτήματα, που δεν είναι προϊόν μιας επεξεργασίας του Κόμματος στα γραφεία του Περισσού, αλλά σε συνδυασμό με τη συμμετοχή μας στους αγώνες και ακούγοντας και εμείς τις θέσεις και τις προτάσεις των εργαζομένων.

Επομένως θα είναι σχέσεις αντιπαράθεσης με αποδεικτικότητα, με επιχειρήματα, με σοβαρότητα και όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Μακάρι, να δεχτείτε αιτήματα και στόχους που προβάλλουν οι εργαζόμενοι κάτω από την πίεσή τους εκτός Βουλής και με τη δική μας παρέμβαση, όσο γίνεται, μέσα στη Βουλή. Δυστυχώς δε γίνεται να δεχτείτε άλλη πολιτική, αλλά αν δεχτείτε αιτήματα και προτάσεις των εργαζομένων που είναι και δικές μας προτάσεις, εμείς θα το αναγνωρίσουμε. Μένει να αποδειχθεί.

Ετσι, λοιπόν, βλέπουμε εμείς την αντιπολίτευση και σας λέω για άλλη μια φορά ότι θέλουμε να έχει αποτελεσματικότητα η αντιπολίτευσή μας. Δε θέλουμε να μην υπάρχει αποτελεσματικότητα, απλά για να επιβεβαιώνουμε τη θέση μας για την κυβέρνηση ή την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν καταφέρουμε με την πάλη μας και με την πάλη του λαού να υπάρξουν έστω κάποια αποτελέσματα, αυτό θα είναι καλό. Ομως θα είμαστε αντίθετοι στη γενική πολιτική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ