Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαχητικό παρών και στη Σάμο

Εκατοντάδες Σαμιώτες διαδήλωσαν το Σάββατο (20/5) κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη (ΠΕΕ), συγκεντρώθηκαν στις 5 μμ στο Μαλαγάρι.

Τους διαδηλωτές χαιρέτισε η Ρούλα Στεφανάκη, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΕ, η οποία έδωσε και το σύνθημα για την εκκίνηση της πορείας. Στο δρόμο από το Μαλαγάρι μέχρι την είσοδο της πόλης, όλο και προσθέτονταν φιλειρηνιστές μπαίνοντας και μεγαλώνοντας την πορεία που κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα.

«Τα γεγονότα τρέχουν με ταχύτητα της Μαύρης Διεθνούς». Μ' αυτά τα λόγια άνοιξε την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο Δημήτρης Μαυρατζώτης, μέλος της ΠΕΕ και δημοτικός σύμβουλος Πυθαγορείου, στους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους της ειρήνης. Το ψήφισμα της συγκέντρωσης προσυπέγραψαν: Εργατικό Κέντρο Σάμου, Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου. Ενώ συμμετείχαν στη συγκέντρωση, επίσης, οι παρακάτω φορείς: Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών, Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, Αντικαπιταλιστική Συμμαχία, Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ