Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αποκαλύπτεται το πρόσωπο των ιμπεριαλιστών

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα καταγγέλλουν την τρομοκρατική σύλληψη του Σιν Γκάρλαντ

Τη διεθνιστική αλληλεγγύη των Ελλήνων εργατών και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος προς τον Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας Σιν Γκάρλαντ εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αγανάκτηση και οργή νιώθουν οι εργάτες και στη χώρα μας για τη σύλληψη από τις ιρλανδοβρετανικές αρχές ασφαλείας του γνωστού κομμουνιστή Σιν Γκάρλαντ.

Ο Σιν Γκάρλαντ, που είναι Γραμματέας του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας, κατηγορείται για "τρομοκράτης", επειδή είναι διεθνιστής και πολέμιος της πολιτικής των Μπλερ και Μπους.

Η σύλληψη και φυλάκισή του αποκαλύπτει ακόμα μια φορά το πρόσωπο των ιμπεριαλιστών. Η πιθανολογούμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ φανερώνει την υποτέλεια των Ευρωπαίων ηγετών στην πολιτική της Ουάσιγκτον.

Η Εργατική Τάξη της χώρας μας εκφράζει τη διεθνιστική της αλληλεγγύη στον Σιν Γκάρλαντ και ενώνει την οργισμένη φωνή της μαζί με όλους εκείνους που αξιώνουν την άμεση και δίχως όρους απελευθέρωσή του.

Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα υποστείλει τη σημαία του διεθνισμού, ούτε θα κουραστεί να δακτυλοδείχνει τους Αμερικανούς και ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές σαν αποκλειστικά υπεύθυνους για τα βάσανα που αντιμετωπίζει η Παγκόσμια Εργατική Τάξη».

Καταγγέλλουν τα ταξικά συνδικάτα

«Για την εργατική τάξη, η σύλληψη του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας σηματοδοτεί νέα επίθεση στα όποια συνδικαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα έχει κατορθώσει να περισώσει από την επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων. Και συνεχίζει: «Θέλουν να επιβάλλουν "του τάφου τη σιωπή" διά πυρός και σιδήρου. Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον ηγέτη του Ιρλανδικού Εργατικού Κόμματος και απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή του».

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τους πραγματικούς τρομοκράτες των λαών και για τις ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που υιοθέτησαν και για την Ελλάδα τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική νομοθεσία, με μοναδικό στόχο την τρομοκράτηση του μαζικού λαϊκού κινήματος», αναφέρει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην καταγγελία του. «Θα συνεχίσουμε με τους ταξικούς αγώνες μας και με την πολιτική δράση μας να "ενοχλούμε" τους ιμπεριαλιστές, τους πραγματικούς τρομοκράτες των λαών», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ