Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ «ΖΩΝΗΣ»
Εσπασαν την κυβερνητική αδιαλλαξία

Με μια δυναμική συγκέντρωση, επέβαλαν το δικαίωμα του σωματείου να εκπροσωπεί τους άνεργους για την καταβολή του επιδόματος

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγήθηκε η κυβέρνηση μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων αναφορικά με τα πρόσφατα διοικητικά μέτρα, με τα οποία αφαιρούσε το δικαίωμα στα συνδικάτα να εκπροσωπούν τους άνεργους για την υποβολή των δικαιολογητικών τους στο εποχιακό επίδομα.

Οι εργαζόμενοι, με απόφαση των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, πραγματοποίησαν στάση εργασίας χτες το μεσημέρι, συγκεντρώσεις στο Πέραμα και στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας και στη συνέχεια, πολυπληθής αντιπροσωπεία τους πήγε στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο, όπου και προχώρησαν σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, ο κ. Βερναδάκης αρχικά φάνηκε όχι μόνο αδιάλλακτος απέναντι στο αίτημα των εργαζομένων να πάρει πίσω την εντολή που έδωσε στα υποκαταστήματα να μη δέχονται αιτήσεις μέσω των Σωματείων, αλλά και προκλητικός με φραστικές επιθέσεις του τύπου «να μου μιλάτε χωρίς να κουνάτε τα χέρια και να πουλάτε επανάσταση» (!) Οταν όμως του ξεκαθάρισαν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να δεχτούν να απεμπολήσουν ένα δικαίωμα που με αγώνες εδώ και χρόνια έχουν κατακτήσει, ο κ. Βερναδάκης, αφού συνομίλησε και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Ετσι, από σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και μέσω των σωματείων τους να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για το εποχιακό επίδομα.

Μετά την κινητοποίηση, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, επισήμανε πως «η κυβέρνηση με αυτή την προσπάθειά της ουσιαστικά επιχειρεί να υπονομεύσει τη συλλογική δράση, λειτουργία κι έκφραση του σωματείου. Γι' αυτό, ζητά σήμερα να μην εκπροσωπούμε τα μέλη μας στον ΟΑΕΔ, αύριο στο ΙΚΑ, μεθαύριο στην Επιθεώρηση και στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο της ατομικής διαπραγμάτευσης σε όλα τα επίπεδα».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε τη μεγάλη αξία της συλλογικής, μαζικής και ταξικά προσανατολισμένης δράσης και απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 12 Νοέμβρη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ