Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Ραντεβού στη γνώριμη πλατεία

Κορυφαία στιγμή του πολυήμερου αγώνα τους αποτελεί η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

Τη δική τους θέση στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας έχουν «καπαρώσει» οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», που συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα τους για όγδοη συνεχόμενη βδομάδα. Η αναγκαιότητα ενίσχυσης των ταξικών χαρακτηριστικών του αγώνα τους επιβεβαιώθηκε και χτες, κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εργάτριες σε βάρος της επιχείρησης. Για πολλοστή φορά, αποκαλύφτηκε η αυθαιρεσία της εργοδοσίας και το θράσος που χαρακτηρίζει την προσπάθειά της να διαλύσει το δυναμικό και πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων.

Ο εντεταλμένος δικηγόρος των ιδιοκτητών, σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης των εργατριών, ισχυρίστηκε ότι η επίσχεση είναι καταχρηστική, όπως και ότι οι εργάτριες εμποδίζουν την εκτέλεση παραγγελιών! Το θράσος, μάλιστα, κορυφώθηκε, όταν η εργοδοσία υποστήριξε προκλητικά ότι η διεκδίκηση «590 και 600 και 700 ευρώ» δεν είναι λόγος για επίσχεση! Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, κατήγγειλαν ότι πως όλα έδειχναν από την άνοιξη ότι η εταιρία ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο, χωρίς καμία διασφάλιση των εργαζομένων. Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ Δ. Θεοδώρου κατήγγειλε ότι ο εργοδότης Παπαδόπουλος δεν είπε ούτε μια φορά ότι δεν υπάρχουν παραγγελίες, και μιλούσε μόνο για ...προσπάθειες, προκειμένου να καλύψει τους μισθούς.

Απάντηση και στη νέα εργοδοτική πρόκληση, που απολαμβάνει τις πλάτες της κυβέρνησης, θα δώσουν για μια ακόμη φορά σήμερα οι εργάτριες, με τη μαζική και πρωτοπόρα συμμετοχή τους στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση. Οπως έκαναν μέχρι σήμερα, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε διασπαστική και συκοφαντική προσπάθεια της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ