Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Αλλοι 30 στο δρόμο

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία «Σόφτεξ» (SOFTEX), καθώς η ιδιοκτήτρια πολυεθνική «Μπόλτον Γκρουπ» (Bolton Group) ανακοίνωσε προχτές άλλες 30 απολύσεις. Στόχος, η αντικατάσταση των απολυμένων από άλλους πιο «φθηνούς» εργαζόμενους, στο όνομα της αύξησης των κερδών της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη και την Παρασκευή 21 Οκτώβρη τετράωρες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας. Οπως και τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, με τη διαφορά ότι η στάση εργασίας θα γίνει από τις 12 μέχρι τις 4 το μεσημέρι, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση για κλιμάκωση του αγώνα.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση σημειώνει ότι τρανταχτό παράδειγμα της εγκληματικής πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων αποτελεί η «Σόφτεξ». Μια επιχείρηση όπου το 1997 εργάζονταν 2.250 άτομα και που σήμερα ουσιαστικά είναι μια μικρή επιχείρηση που απασχολεί μόλις 203 εργαζόμενους. Και τώρα ανακοινώνονται νέες απολύσεις και έπεται συνέχεια.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσουν οι απολύσεις και ταξικά συνδικάτα να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους «για να ανατρέψουμε τα αντεργατικά εργοδοτικά σχέδια».

  • Σε απολύσεις τριών εργαζομένων προχώρησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Σκαγκ» (Σκαγιάς), αμέσως μετά την παρέμβαση του κλαδικού Σωματείου Χαρτεργατών, που είχε ως αποτέλεσμα να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση εργασίας και στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Σε χτεσινή τριμερή συνάντηση το σωματείο επισήμανε ότι πρόκειται για τρομοκρατικές απολύσεις και απαίτησε την ανάκλησή τους. Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ