Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΠΟΤΩΝ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ξεκινούν μεθαύριο οι εκλογές

Καθοριστική είναι η ενίσχυση του Συνδικάτου για να δυναμώσει η αντίσταση των εργαζομένων στις επιταγές των πολυεθνικών

Αρχίζουν μεθαύριο, Παρασκευή 21 Οκτώβρη οι αρχαιρεσίες για τη νέα διοίκηση στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων παραγωγής και διακίνησης τυποποιημένων προϊόντων Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων και συναφών τυποποιημένων προϊόντων.

Οι εκλογές θα διαρκέσουν ως την Τετάρτη 26/10. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν στο ΕΚΑ (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου) τις καθημερινές από τις 11.30 π.μ. ως τις 18.30 π.μ., το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10 π.μ. ως τις 4 μ.μ.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν αποφασιστικά στις εκλογές, ώστε «να δημιουργήσουν έναν πόλο αντίστασης και πάλης απέναντι στα αντεργατικά σχέδια του ΣΕΒ και των βιομηχάνων του κλάδου».

«Η κατάσταση που ζούμε, η επίθεση που δεχόμαστε δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει κριτήριο τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δουλεύει για την ενίσχυση των μονοπωλίων, με καταλήστευση των εργαζομένων», εξηγεί σε προκήρυξή του το Συνδικάτο.

Η ενίσχυση των μονοπωλίων έχει οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους του κλάδου: «Στον κλάδο μας ενισχύεται η μονοπώληση από 2-3 μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις - οξύνεται ο ανταγωνισμός. Η τεράστια συσσώρευση υπερκερδών συνεχίζεται πατώντας πάνω στα εξευτελιστικά μεροκάματα και τους μισθούς στην εντατικοποίηση της δουλιάς και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, στις προσωρινές συμβάσεις, στις διώξεις, την τρομοκρατία, τις απολύσεις στους τόπους δουλιάς».

«Ενα ενιαίο δυνατό μαζικό Συνδικάτο σημαίνει δύναμη στην πάλη για τα δικαιώματά μας. Συγκέντρωση δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική», τονίζεται. Σκοπός είναι να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων, η ταξική τους ενότητα, να δυναμώσει το ΠΑΜΕ, που απέδειξε με τη δράση του ότι όσο δυναμώνει τόσο δυναμώνει και το μέτωπο ενάντια στις πολυεθνικές, επισημαίνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ