Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΙΛΙΟΥ
Είμαστε στο πλευρό σας!

«Παρών» στο πλευρό των γονιών, των συγγενών και των γειτόνων τους, που αγωνίζονται για μια ζωή με δικαιώματα δηλώνουν οι μαθητές: «Ξέρουμε ότι οι βιομήχανοι δε μας θέλουν ενωμένους. Τρέμουν την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη» σημειώνουν σε κοινή τους απόφαση μαθητές απ' το 3ο, το 4ο και το 6ο ΕΛ Ιλίου, το 2ο και το 11ο Γυμνάσιο Ιλίου και συντονίζουν τη δράση τους για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ».

«Η αλληλεγγύη μας είναι πάνω απ' όλα μήνυμα για κοινό αγώνα ενάντια στον ίδιο εχθρό: στους βιομηχάνους και τα κόμματά τους. Αυτοί αφήνουν τους γονείς μας χωρίς δουλιά, αυτοί μας φτιάχνουν ένα σχολείο που δε μας μορφώνει... Αυτοί εκμεταλλεύονται τους γονείς μας για να αυξάνουν τα κέρδη τους, αυτοί έρχονται τώρα και μέσα στα σχολεία μας για να μας "πουλήσουν γνώσεις", για να μαθαίνουμε ό,τι θέλουν, για να ζούμε όπως θέλουν» υπογραμμίζουν οι μαθητές.

«Εχουμε τα ίδια όνειρα, τις ίδιες διεκδικήσεις: σταθερή δουλιά για τους γονείς μας, για όλους τους εργαζόμενους. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, 1.300 ευρώ βασικό μισθό. Ενιαίο Δωδεκάχρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο. Ζωή όμορφη και δημιουργική, αξιοπρεπή για μας και τις οικογένειές μας».

Μεθαύριο Παρασκευή 21/10, οι μαθητές πραγματοποιούν κοινή πορεία προς το εργοστάσιο. Τη Δευτέρα 24/10, προχωρούν σε κοινή σύσκεψη στο 1ο ΕΛ Ιλίου στις 2.30μμ με στόχο και την οικονομική ενίσχυση του αγώνα των εργατριών. Ενώ στις 6/11 καλούν σε νέα σύσκεψη του ΣΑΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ