Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συγκατάθεση στο ξεπούλημα

«Ειδικότερα για τη βιομηχανία "Παπαστράτος", που επισκεφθήκαμε σήμερα, χρειάζεται να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων και επίσης να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους, με βάση τη σύμβαση που έχουν κάνει». Με αυτή την ακροτελεύτια φράση της δήλωσής του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, εξερχόμενος από την καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος», έδωσε ουσιαστικά τη συγκατάθεσή του στους χειρισμούς και τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της πλειοψηφίας του σωματείου απέναντι στις απαιτήσεις της εργοδοσίας.

Να θυμίσουμε ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου συμφώνησε, μεταξύ άλλων, στη μείωση του προσωπικού (200 απολύσεις), στην ανατροπή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και της αντικατάστασής της με ατομικές, με ό,τι αυτά συνεπάγονται στα δικαιώματα των εργαζομένων και στη μείωση των αποδοχών τους.

Αυτή τη σύμβαση επιδοκίμασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Κι ας μην εξασφαλίζει, ούτε τις θέσεις των εργαζομένων, ούτε τα δικαιώματά τους. Προφανώς, στο όνομα του εφικτού και του ρεαλιστικού και, βέβαια, στο γενικότερο πλαίσιο της «κοινωνικής συναίνεσης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ