Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοντά στο πνεύμα του ΠΑΣΟΚ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τα όσα έχει αποφασίσει κεντρικά ο ΣΥΝ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006 και, ιδιαίτερα, στο θέμα των συνεργασιών, είναι γνωστά. Διαβάστε τώρα και την ...εξειδίκευσή τους. Πάμε, λοιπόν, στο δήμο Αγίας Παρασκευής. Εκεί, ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών» που πρόσκειται στον ΣΥΝ, Γ. Σταθόπουλος, παρουσιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ σαν λαϊκή απαίτηση (!), τη συνεργασία της «αυτόνομης» παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΝ με την παράταξη «Πόλη Ζωής» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στις 27 Σεπτέμβρη στην τοπική εφημερίδα «Επικαιρότητα» σημειώνει: «Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση των κατοίκων και να συνδιαμορφώσουμε το αυτοδιοικητικό προοδευτικό αύριο, που θα είναι πολύχρωμο, πολυσυλλεκτικό...». Και συμπληρώνει: «Εμείς είμαστε αυτόνομη δημοτική παράταξη. Αλλά δεν είμαστε και μακριά από το πνεύμα του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου μιλάει για ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο». Προφανώς, συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ με τα παραπάνω, αφού τον στήριξε στην εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚΝΑ.

Καθόλου περίεργο, βέβαια, το φαινόμενο. Ετσι κι αλλιώς, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ εκτός από τις συνεργασίες τους σε τοπικό επίπεδο, συμφωνούν και σε κεντρικές πολιτικές επιλογές που στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους. Αλλωστε, αν δε μοιάζανε δε θα συμπεθεριάζανε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ