Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΚΕ για νεολαία
Με πίστη στο λαϊκό κίνημα, πίστη ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει

Στο κλείσιμο της συζήτησης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εξηγώντας την πηγή από την οποία το κόμμα αντλεί την αισιοδοξία του, τόνισε ότι «γίνεσαι περισσότερο αισιόδοξος όταν έχεις μελετήσει τις συνθήκες στις οποίες ζεις, όταν βλέπεις τις τάσεις, ξέρεις τις δυσκολίες και εν γνώσει των δυσκολιών προσπαθείς να βρεις τον κατάλληλο τρόπο να τις υπερπηδήσεις».

Και συμπλήρωσε πως το Κόμμα αντλεί αισιοδοξία και από την πίστη του στο λαϊκό κίνημα και τη νεολαία, σημειώνοντας ότι «μπορεί να υπάρχει τα τελευταία 15 χρόνια ένα πισωγύρισμα και μια δυσκολία να υπάρξει λαϊκή αντεπίθεση παντού. Παρ' όλα αυτά, όλα αυτά τα χρόνια γίνεται μια δουλιά με αδυναμίες, με σοβαρές ελλείψεις αλλά καλλιεργείται ένα έδαφος».

Η Αλ. Παπαρήγα, εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το κόμμα τα τελευταία 20 χρόνια, την ανάγκη που προέκυψε να ξαναδεί ζητήματα και πώς οι δυσκολίες αυτές αντανακλάστηκαν στην ΚΝΕ. Ξεκαθάρισε όμως, σε σχέση με τις ανατροπές στις χώρες που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό και την κρίση στο κίνημα, ότι «εμείς δεν τα βλέπουμε όπως οι αντίπαλοι ή αυτοί που αποσκίρτησαν, δηλαδή: να γράψουμε ένα λάθος σε ό,τι έγινε τον 20ο αιώνα και να πούμε ξεκινάμε από την αρχή. Εμείς προσπαθούμε να δούμε τι έγινε, πώς έγινε, πού ήταν το λάθος, πού ήταν η έλλειψη. Και ακριβώς μέσα σε αυτή τη συνέχεια να ωριμάσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα. Πιστεύουμε στο λαϊκό κίνημα, πιστεύουμε ότι πραγματικά τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μια διαφορετική κατάσταση».

Αναφερόμενη στις περιόδους ανόδου και ύφεσης του λαϊκού κινήματος, τόνισε ότι το κλειδί είναι η μεγαλύτερη ωριμότητα, και «να είναι πιο ενοποιημένο το ριζοσπαστικό ρεύμα που υπάρχει στην κοινωνία, να ριζοσπαστικοποιούνται περισσότερες δυνάμεις», ακριβώς ούτως ώστε με την άνοδο, το κίνημα να περνάει κάθε φορά σε ένα διαφορετικό επίπεδο, να αλλάζουν οι συσχετισμοί δύναμης.

Και πρόσθεσε ότι «δεν αρκεί ο αγώνας για τα διάφορα προβλήματα. Ο παράγοντας ιδεολογία, ο παράγοντας γνώση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και στον προσανατολισμό και στη σταθερότητα του αγώνα και στο να στέκεσαι ορθός, ακόμα και όταν δεν έχεις άμεσα αποτελέσματα».

Κλείνοντας την παρέμβασή της πρόσθεσε ότι πρέπει μέσα στα Πανεπιστήμια «η αντιπαράθεση να γίνεται καθαρή αναμέτρηση και να βγάζουμε από μέσα μας αυτό που πραγματικά σαν Κόμμα πιστεύουμε: ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ