Κυριακή 23 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 23/10
  • Μ. Ξυδούς
    Μ. Ξυδούς
    Ο «Ορφέας» του Οφενμπαχ - διαμορφωμένος για παιδιά - ανεβαίνει στην Παιδική Σκηνή της ΕΛΣ, στο θέατρο «Ακροπόλ». Μουσική διεύθυνση: Δημήτρη Κατσίμπα - Γιώργου Αραβίδη, σκηνοθεσία, κείμενο πρόζας, διασκευή Κάρμεν Ρουγγέρη.
  • Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Κιβωτός» παρουσιάζεται το έργο «Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι» (Σαίξπηρ). Κείμενο - σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Παίζουν: Αλευράς Θανάσης, Βλάχου Μαρία, Βογιατζής Πολύδωρος, Δημητροκάλης Αντώνης, Ευστρατιάδης Θοδωρής, Ζήκος Λουκάς, Κωτσόπουλος Σπύρος, κ.ά.
  • Στην παιδαγωγική σκηνή του «Ελυζέ» παρουσιάζεται «Το θαλασσοκόριτσο» της Μαρίας Κυριάκη, σε σκηνοθεσία Τζένης Φωτίου και μουσική Βασίλη Ρώτα. Παίζουν: Μαρουσώ Γεωργοπούλου, Πέτρος Αποστολόπουλος, Τζένη Φωτίου κ.ά.
  • Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Πρόβα» ανεβαίνει το έργο «Η Ροδή και το χρυσό Βεργί» σε μεταφορά Ανδρης Θεοδότου, σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη. Παίζουν: Μυρτώ Λοντόρφου, Κωνσταντίνος Πέτρου κ.ά.
Δευτέρα 24/10
  • Μια εξαιρετική τραγουδοποιό, την Αρλέτα, φιλοξενεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη ο «Συρμός» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλέφωνο: 210. 5203661).
  • Εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην γκαλερί «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη) η έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Ξανθοπούλου με τίτλο «"Φιγούρες" και φιγούρες».
Τρίτη 25/10
  • Αντιπροσωπευτική δουλιά των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, παρουσιάζει η Μαρία Ζιάκα στην έκθεση που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4). Εκτίθενται δύο ενότητες. Στην πρώτη, «Τυπώματα - κολάζ», σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση του έργου έχει το «κινητικό» ανάγλυφο του χαρτιού ondule, ενώ χρησιμοποιούνται επίσης συρμάτινες ή υφασμάτινες γάζες. Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει το τυπικά ζωγραφικό κομμάτι της έκθεσης, το οποίο αποτελείται από τελάρα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, με θεματικά τοπία και αντικείμενα.
  • «Μπιμπερό» από τη «Σπείρα - Σπείρα» και τον Στ. Κραουνάκη
    «Μπιμπερό» από τη «Σπείρα - Σπείρα» και τον Στ. Κραουνάκη
    Η Β΄ Σκηνή του «Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας» παρουσιάζει το άπαιχτο έργο στην Ελλάδα του Τενεσί Ουίλιαμς «Η Βασιλεία της Γης» σε σκηνοθεσία Κοσμά Φοντούκη και μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Αγγελή. Παίζουν: Δημήτρης Σιακάρας, Μαρία Ανδρούτσου, Δημήτρης Αγαρτζίδης.
Τετάρτη 26/10
  • Το έργο «Χείλη κλειστά» του Τέρενς Μακ Νάλι ανεβαίνει στο «Νέο Ριάλτο», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, σκηνικά Δέσποινας Βολίδη, μουσική Διονύση Τσακνή. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Λίνα Σακκά, Αλέκος Συσσοβίτης και Εφη Μουρίκη.
  • Ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδά σήμερα και αύριο, στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ. 210-7560102).
  • Στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι, τηλ. 210-3623625) φιλοξενούνται ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου και ο τραγουδοποιός Στέλιος Δάβαρης.
  • «Νυχτογραφήματα» τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας του Κίμωνα Αξαόπουλου, στην Πινακοθήκη «Ψυχάρη 36» (Κυπριάδου). Μέχρι 1/11.
Πέμπτη 27/10
  • Η Ελένη Βιτάλη και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στο «Vox» (Ιερά Οδός 16, τηλ. 210 3411000). Τραγούδια αγαπημένα από τη μακρόχρονη πορεία τους και ερμηνείες-εκπλήξεις.
  • Στα 60 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι αφιερωμένη η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα Στράους, Κούκου και Μπετόβεν. Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Σολίστ Ναταλία Μιχαηλίδου (πιάνο).
  • Ελ. Βιτάλη - Β. Παπακωνσταντίνου
    Ελ. Βιτάλη - Β. Παπακωνσταντίνου
    Στο θέατρο «Αλμα», ανεβαίνει το έργο του Ευγένιου Ο' Νιλ «Παράξενο Ιντερμέτζο» σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη. Παίζουν: Κατερίνα Μαραγκού, Τάκης Χρυσικάκος, Αρης Λεμπεσόπουλος κ.ά.
  • «Αποκαλύψεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της Ευτυχίας Πλυτά, που φιλοξενείται στην αίθουσα «Mary Alexiou - Athens Art Space» (Δημοκρίτου και Στρατιωτικού Συνδέσμου 23).
Παρασκευή 28/10
  • Στο «Συρμό» κάθε Παρασκευή και Σάββατο, εμφανίζονται ο Μάνος Ξυδούς, η Βαλέρια Χριστοδουλίδου και το συγκρότημα «ΒΩΞ».
  • Μετά την περσινή επιτυχία του το «Μπιμπερό» ανεβαίνει και πάλι στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34, Βοτανικός, τηλ. 210-34.80.000), κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα (λαϊκή), στις 9 μ.μ. Στην παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη και της «Σπείρας - Σπείρας» συμμετέχει η Πωλίνα.
  • «...Χαράς ευαγγέλια!» για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο «Ηβη» (Σαρρή 27, Ψυρρή, 210 3215127), κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Στη μεταμεσονύκτια σατυρική μουσική παράσταση του Παντελή Αμπαζή συμμετέχουν ο ΛοΓό, ο Μωυσής Ασέρ, η Μαρία Κόλλια και το συγκρότημα «Ζωντανοί Μουσικοί».

Εργο της Μαρίας Ζιάκα
Εργο της Μαρίας Ζιάκα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ