Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με τις μηχανές στο φουλ

Σε κάθε γωνιά της χώρας, οι ταξικές δυνάμεις χτίζουν την επιτυχία του Συλλαλητηρίου στους χώρους δουλιάς

Με ορμή και αποφασιστικότητα οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα μπαίνουν στην τελική ευθεία της μάχης για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως.

Στον Πειραιά, κλιμάκια της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ περιόδευσαν χτες το μεσημέρι στα εργοστάσια «Παπουτσάνης» και «Καγκέο». Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής την Λέττα Μεθωνιού, περιόδευσε στο ΙΚΑ (Μικροβιολογικό) του Πειραιά και απηύθυνε στους εργαζόμενους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο «για να καταδικάσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της ανεργίας, των απολύσεων, της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων που χτυπάει το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στερεί από τα παιδιά μας το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας και της συζήτησης με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν οι τρομερές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, ενώ την ίδια στιγμή προετοιμάζεται το έδαφος για την είσοδο του ιδιωτικού κεφαλαίου σε ακόμα περισσότερους τομείς. Ηδη, η ιδιωτική εταιρία «Τηλεπεφόρμανς», που έχει αναλάβει τις τηλεφωνικές υπηρεσίες 184, έχει τοποθετήσει δύο υπαλλήλους της στη γραμματειακή υποστήριξη του μικροβιολογικού τμήματος και μάλιστα με την ανοχή της διοίκησης!

Παράλληλα, αρκετά σωματεία έχουν ήδη πάρει απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο, μεταξύ των οποίων, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», τα Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά και Σαλαμίνας, τα Σωματεία Αμμοβολιστών, Ηλεκτρολόγων, Ελαιουργοσαπουνοποιών, Λογιστών, Επισιτισμού, Ιματισμού, Εμποροϋπαλλήλων, Καθαριστριών Σχολείων.

Στην Καλαμάτα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ξεδιπλώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων, με στόχο να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο το κάλεσμα της συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Ολη την επόμενη βδομάδα, πρωί και απόγευμα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν σε γιαπιά, εργοστάσια, καταστήματα, τράπεζες, σχολεία, υπηρεσίες και συνοικίες της πόλης.

Εκδηλώσεις και περιοδείες

Στα πλαίσια των πολύμορφων εκδηλώσεων για την προπαγάνδιση του Συλλαλητηρίου, το Συντονιστικό Εργατικών Συλλόγων και Φορέων Καλλιθέας διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοέμβρη ανοιχτή συζήτηση, στις 6.30 μ.μ., σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας. Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση. Το συντονιστικό απαρτίζουν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, το Παράρτημα Οικοδόμων Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου - Φαλήρου, το Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης, το Παράρτημα Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Καλλιθέας, η Επιτροπή Μουσικών Αθήνας, η Σωματειακή Επιτροπή Λογιστών Καλλιθέας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω Δήμων, ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ και η Ομάδα Γυναικών Πολιτικών Προσφύγων.

Στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει μέχρι στιγμής τα σωματεία των Δήμων Ταύρου, Καλλιθέας, Ιλίου, Ελληνικού, Ηλιούπολης, Ελευσίνας και Κορυδαλλού, ενώ τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται νέες Γενικές Συνελεύσεις για τη λήψη νέων αποφάσεων. Στην προχτεσινή του Γενική Συνέλευση ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε να κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας τη μέρα του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες, οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται στους παρακάτω - μεταξύ άλλων - χώρους δουλιάς:

Σήμερα Πέμπτη 27/10, στα μαγαζιά της πλατείας Περιστερίου, Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης, καθώς και στα «Ατλάντικ» Αιγαίου και Πανιωνίου, στη ΓΓ Ενέργειας, στη ΓΓ Ερευνας και Τεχνολογίας, στον ΟΔΥ, ενώ συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα θα εξορμήσουν στο κέντρο της Αθήνας. Τη Δευτέρα 31/10 στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ (Χ. Τρικούπη), στην επιχείρηση «ΑΣΠΡΟΦΟΣ», στους συνταξιούχους της Ελευσίνας, στην «Εθνοκάρτα» και στον ΕΟΤ. Την Τρίτη 1/11 στη ΓΓ Εμπορίου, σε υπηρεσίες της ΑΤΕ και της Εθνικής και στο Ταμείο Λαϊκών Αγορών. Την Τετάρτη 2/11 στην ιδιωτική κλινική «Αθήναιον», στην Τράπεζα Πειραιώς και στους εργαζόμενους του μετρό. Την Πέμπτη 3/11 στη Γενική Τράπεζα και στους εργαζόμενους του μετρό.

Ολες τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται επίσης περιοδείες σε αρχαιολογικούς χώρους και Εφορείες Αρχαιοτήτων (Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο), στα Τελωνεία Πειραιά και Κερατσινίου, στις Εφορίες των Αθηνών, στα Δικαστήρια και σε τομείς της Περιφέρειας Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ