Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Βήμα αγωνιστικού συντονισμού

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 2 Νοέμβρη

Τα αγωνιστικά τους βήματα συντονίζουν οι συνταξιούχοι, κλιμακώνοντας τη δράση τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Σ' αυτήν την κατεύθυνση και μετά από απόφαση των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ, οι συνταξιούχοι διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την επόμενη Τετάρτη 2 Νοέμβρη.

Ανάμεσα στα άλλα, διεκδικούν την άμεση καταβολή επιδόματος θέρμανσης και την επιστροφή του ΛΑΦΚΑ μια κι έξω.

Οι συγκεντρώσεις έχουν οριστεί στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στη Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας συγκεντρώνονται στις 10 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο και της Καβάλας στις 10.30 π.μ. επίσης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ανάλογες συγκεντρώσεις διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πλούσιο όμως είναι και το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα των συνταξιούχων, με κορυφαίο σταθμό τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη. Στις 7 Νοέμβρη έχει προγραμματιστεί παναττική κινητοποίηση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητείται το θέμα της καταβολής ή μη του οικογενειακού επιδόματος. Στις 23 Νοέμβρη θα οργανωθούν περιφερειακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στις 20 Δεκέμβρη συγκέντρωση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες επισημαίνουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι απόμαχοι της δουλιάς λόγω της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και μεταξύ άλλων τονίζουν: «Δεν πρέπει μόνο να διαμαρτυρόμαστε και να αγανακτούμε, επιβάλλεται την αγανάκτησή μας να την εκφράσουμε αγωνιστικά, να τη μετατρέψουμε σε δύναμη. Είναι αυτό που φοβούνται και τρέμουν, γι' αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν τη συναίνεση και την ανοχή μας. Εμείς πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ