Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστική «πολυφωνία»
Εργο του Λάμπρου Αλα
Εργο του Λάμπρου Αλα
  • «Ηλιος το φθινόπωρο», τιτλοφορείται η έκθεση (από τις 9/11), στην αίθουσα «Περιπλάνηση» (Δούσμανη 5, Γλυφάδα), έργων του Γκιαζίκ Αλτουνιάν. Πρόκειται για νέους πίνακες, με πρωταγωνιστές χαρακτηριστικές ανθρώπινες φιγούρες. Τα ζωντανά χρώματα ενισχύουν την προσπάθεια του Γ. Αλτουνιάν να ξυπνήσει στο θεατή τη χαμένη παιδικότητα. Στον ίδιο χώρο (1-11/11) τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ Βούλας, σε συνεργασία με το σύλλογο «Φίλοι του ΠΙΚΠΑ», παρουσιάζουν την πρώτη τους έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Θάλασσα». Στις 5/11 (12 το μεσημέρι), ο Σωτήρης Χαρίδημος θα παρουσιάσει την παράσταση Καραγκιόζη, «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός».
  • Από τις 3-30/11 η γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5), θα παρουσιάσει ζωγραφική και γλυπτική του Ν. Γ. Παπουτσίδη. Ο καλλιτέχνης επινόησε το σιδηρογράφημα, τεχνική που συνδυάζει γλυπτική και ζωγραφική πάνω σε τσαλακωμένες λαμαρίνες, που πλαισιώνονται από τις αυστηρές ίσιες γραμμές της μεταλλικής κορνίζας.
  • Την καινούρια δουλιά της παρουσιάζει η ζωγράφος Χρύσα Βέργη στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4), από τις 15/11. Μετά τις εικαστικές της αναζητήσεις σε θέματα από τη χέρσα γη, τους βυθούς και τις θαλάσσιες ακτές, αυτή τη φορά η δημιουργός «καδράρει» με το βλέμμα χαμηλωμένο και σταματά στις όχθες. Η λάσπη γίνεται χρώμα, απλώνεται παντού και μεταμορφώνεται.
  • Την πρώτη ατομική της έκθεση παρουσιάζει η Φιλιώ Κουφοπούλου, στο Κέντρο Συλλογικής Καλλιτεχνικής Δραστηριότητας (Τοσίτσα 17). Εως τις 16/11 εκθέτει έργα σε τελάρο με κύριο θέμα τις φιγούρες.
  • Από τις 7/11 - 3/12 η γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3), φιλοξενεί έργα της Πελαγίας Κυριαζή. Τα έργα αποτελούν μια καινούρια ματιά στο βιτρό και στο χρώμα, που διαπερνιέται από μια φανταστική φωτεινή πηγή.
  • Δημιουργίες της Μάρτα Μπιατζίνι (2/11-11/12) θα παρουσιάσει η αίθουσα «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, στοά Πανδρόσου). Τα έργα χωρίζονται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη αποτελείται από εκφραστικά γυναικεία πρόσωπα. Η δεύτερη από συνθέσεις σχημάτων με ή χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Η τρίτη από παιδικά πρόσωπα.
  • «Οραμα και άγγιγμα», τιτλοφορείται η έκθεση (έως 8/11) στο «Ατριον» (Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη). Εκθέτουν δημιουργίες τους οι: Ν. Αγγελίδης, Δ. Αγγελίδου, Γ. Γκολφίνος, Μ. Ζαχαριουδάκης, Γ. Κόττης, Σπ. Κουρσάρης, Χ. Μποκόρος, Α. Ραζής, Π. Σάμιος, Β. Σπεράντζας, Γ. Σταθόπουλος, Π. Τέτσης, Μ. Φιλοπούλου κ.ά. Διάρκεια έως 8/11.
  • Εγκαινιάστηκε στην «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5), έκθεση ζωγραφικής του Λάμπρου Αλα. Βασικό θέμα της είναι η γυναίκα. Παρουσιάζονται, όμως, και τοπία του Αιγαίου και νεκρές φύσεις με αντικείμενα. Διάρκεια έως τις 19/11.
  • Εκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής του Κώστα Ανδρέου, διοργανώνουν (2 - 20/11) τα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» (Παλλήνη). Για τον καλλιτέχνη θα μιλήσει τη βραδιά των εγκαινίων η Αθηνά Σχινά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ