Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμΕΑ
Αγώνας κόντρα στην υποκρισία

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), των οικογενειών τους, των εργαζομένων του χώρου, πραγματοποιεί στις 3 του Νοέμβρη στις 12.30 μ.μ. η Ενιαία Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα ΑμΕΑ και εργαζομένων.

Σε μαζική συμμετοχή στις 3 του Νοέμβρη, αλλά και στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 του Νοέμβρη καλεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ. Ακόμα, να μετατρέψουν την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα των ΑμΕΑ, από μέρα «γιορτής» και υποκρισίας, σε μέρα αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών τους.

Η Επιτροπή Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ καλεί τους γονείς να απομονώσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ) που χρόνια τώρα στηρίζουν την αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική των κυβερνήσεων, που έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς νόθευσης και χειραγώγησης της φωνής των αναπήρων, ενώ η κατάσταση για τα ΑμΕΑ χειροτερεύει καθημερινά.

«Υπάρχει διέξοδος: Μετατρέπουμε την οργή, την αγανάκτηση, την απόγνωση σε πεισματική απόφαση για συλλογικό αγώνα. Μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τους εργαζόμενους, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», επισημαίνει η Επιτροπή. Και καλεί σε αγώνα για δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Ειδική Αγωγή, με 100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς. Για δωρεάν φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα για όλους. Για μόνιμη δουλιά για όλους και δουλιά για τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους. Για δίκτυο δημόσιων προστατευόμενων εργαστηρίων, δημόσια κέντρα με δωρεάν υπηρεσίες μόνιμης, προσωρινής, κλειστής ή ανοιχτής, παραμονής για βαριά αναπήρους και στήριξη των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ