Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Κορυφαία παλλαϊκή πρωτοβουλία

Στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης περιόδευσε χτες ο Γ. Μαυρίκος, επικεφαλής συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Αστέρα
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Αστέρα
Η όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Αυτό τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που χτες πραγματοποίησε περιοδεία, επικεφαλής κλιμακίου συνδικαλιστών, στο Ξενοδοχειακό συγκρότημα του «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη.

Ο Γ. Μαυρίκος, μιλώντας με τους εργαζόμενους στο εστιατόριο στο ξενοδοχείο «ΝΑΥΣΙΚΑ», τόνισε ότι η οργάνωση αυτής της κινητοποίησης ήταν επιβεβλημένη, καθώς η ζωή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων συνεχώς χειροτερεύει. «Σήμερα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει ένα νοικοκυριό που να μην έχει άνεργο», η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι προβλήματα που οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά στο πετσί τους. Αυτή η αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική δεν είναι σημερινή, αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ενώ σοβαρές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση φέρει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όπως είπε.

Τα μηνύματα που έρχονται από όλη τη χώρα για το συλλαλητήριο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, σημείωσε ο Γ. Μαυρίκος, υπογραμμίζοντας ότι «η 12η Νοέμβρη δεν είναι μια παραταξιακή κίνηση, είναι Παλλαϊκή πρωτοβουλία».

Τέλος, κάλεσε κάθε εργαζόμενο «ανεξάρτητα από το τι θεό και τι κόμμα πιστεύει να συμμετέχει στο συλλαλητήριο. Οσο περισσότερος κόσμος συμμετέχει τόσο πιο ισχυρό θα είναι το μήνυμα για την κυβέρνηση και την εργοδοσία».

Αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους εργαζόμενους στον «Αστέρα» καθώς η Εθνική Τράπεζα ετοιμάζεται να πουλήσει το «μάνατζμεντ» της επιχείρησης, ενώ ήδη έχει «πέσει» στο τραπέζι και η πρόταση προς τους εργαζόμενους για οικειοθελείς αποχωρήσεις. Σ' αυτό ακριβώς στάθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και στέλεχος του ΠΑΜΕ. «Το κλαδικό σωματείο πήρε πρωτοβουλίες για το ζήτημα του "Αστέρα". Αν εσείς δε συσπειρωθείτε, δεν αγωνιστείτε μαζί με το σωματείο τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα όχι μόνο για εσάς, αλλά για όλο τον κλάδο». Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία αποτελεί και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, είπε.

Το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μετέφερε στους εργαζόμενους στο διπλανό ξενοδοχείο «Αρίων», ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και πρόεδρος του σωματείου στο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ