Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Πρωτοβουλία για έμπρακτη αλληλεγγύη

Την αγωνιστική τους δράση ενάντια στην απειλή της ανεργίας και τις απολύσεις συντονίζουν φορείς, εργαζόμενοι και άνεργοι του Καματερού, καλώντας σε έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» και του δήμου, που βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις.

Με κοινή πρωτοβουλία, το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο, οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Καματερού, η τοπική Επιτροπή Ειρήνης, συνδικαλιστές από το χώρο της Παιδείας, η προσωρινή διοίκηση του σωματείου συνταξιούχων στο ΙΚΑ κτλ., οργανώνουν την επόμενη Κυριακή 6 Νοέμβρη, συγκέντρωση - συναυλία συμπαράστασης στις 6.30μμ., στο θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ» (οδός Φυλής, Καματερό).

«Εκφράστε την αλληλεγγύη σας με την παρουσία σας και την οικονομική σας συμβολή στους εργαζόμενους που αγωνίζονται», τονίζουν οι φορείς στο κάλεσμά τους, επισημαίνοντας ότι οι εργάτριες στη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» βρίσκονται ήδη στη δέκατη βδομάδα της επίσχεσης εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και να μη χάσουν τη δουλιά τους, ενώ οι εργαζόμενοι του δήμου συνεχίζουν την επίσχεση, για να τους καταβληθούν μισθοί τεσσάρων έως και έξι μηνών.

Ταυτόχρονα, χαιρετίζουν τον αγώνα των εργαζομένων και σημειώνουν ότι «Η αγωνιστική τους στάση αποτελεί παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη. Τους συμπαραστεκόμαστε και διεκδικούμε μαζί τους: Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους. Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. ΟΧι στις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση να μην πληρώνουν τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και για τις άλλες υπηρεσίες του δήμου».

Καλώντας, τέλος, τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, το ΠΑΜΕ, η ανακοίνωση καταλήγει: «Η εκδήλωση συμπαράστασης αποτελεί έμπρακτη βοήθεια στους εργαζόμενους που αγωνίζονται και ταυτόχρονα είναι έκφραση καταδίκης απέναντι σ' αυτούς που απεργάζονται εργασιακό Μεσαίωνα. Στο "μαύρο" μέτωπο εργοδοσίας - κυβέρνησης - ΕΕ να αντιτάξουμε το δικό μας εργατικό διεκδικητικό Μέτωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ