Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Συγκροτούν ταξικό πόλο

Σήμερα η ευρεία σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα

Η συγκρότηση ταξικού αγωνιστικού πόλου στον κλάδο των αερομεταφορών, με σκοπό την απόκρουση της πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που συγκαλείται σήμερα το απόγευμα, με πρωτοβουλία 51 εργαζομένων του κλάδου.

Στη σύσκεψη, σήμερα στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας καλούν να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι στις αερομεταφορές, ανεξάρτητα από επιχείρηση, ειδικότητα και εργασιακή σχέση.

Οι 51 υπογράφοντες εργαζόμενοι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, στην ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν ότι οι εξελίξεις στις αερομεταφορές διεθνώς, δεν αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης και εφησυχασμού. Τονίζουν ότι αν περάσουν τα μέτρα ιδιωτικοποίησης στο νευραλγικό κλάδο των αερομεταφορών, οι συνέπειες θα είναι βαριές και για την ασφάλεια των επιβατών, αλλά και για τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι, θα πρέπει τώρα - αύριο θα είναι αργά - να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια, αφού αυτό το καθήκον ούτε θέλουν ούτε μπορούν να το επιτελέσουν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΟΣΥΠΑ, της ΟΣΠΑ και των σωματείων.

Καταλήγοντας οι 51 υπογράφοντες εργαζόμενοι στις αερομεταφορές, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: «Καλούμε όλους εσάς που έχετε τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους προβληματισμούς, να συγκροτήσουμε Ταξικό Αγωνιστικό πόλο στις αερομεταφορές. Να αντιπαλέψουμε την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Να συγκροτήσουμε Επιτροπή Αγώνα και αυτή να γίνει αγωνιστικός μοχλός συσπείρωσης, συντονισμού και δράσης από κοινού και με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ