Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Να δοθεί απάντηση στην αντικομμουνιστική επίθεση!

Δήλωση Γκενάντι Ζιουγκάνοφ για την προσεχή συνάντηση των ΚΚ στην Αθήνα

Από παλιότερη διαδήλωση των κομμουνιστών στη Ρωσία
Από παλιότερη διαδήλωση των κομμουνιστών στη Ρωσία
Η Διεθνής συνάντηση των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων της Αθήνας πρέπει να ασχοληθεί και με τα ζητήματα της επίθεσης του αντικομμουνισμού. Αυτό δήλωσε στις 2 Νοέμβρη στο ραδιοσταθμό «Ηχώ της Μόσχας» ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ).

Συγκεκριμένα, ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ έθιξε το ζήτημα της απαγόρευσης των κομμουνιστικών και σοβιετικών συμβόλων στη Λετονία, που έχει επιβληθεί μετά την ανατροπή κι εξακολουθεί να ισχύει, σύμφωνα και με πρόσφατη γνωμάτευση της αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου (Σέιμ) της Λετονίας.

Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ χαρακτήρισε «προβοκατόρικη» τη σχετική γνωμάτευση και πρόσθεσε πως «το Νοέμβρη στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των περίπου 60 κομμουνιστικών κομμάτων, που θα συγκεντρωθούν εκεί, θα πρέπει να ασχοληθούν και με αυτά τα ζητήματα. Πρόκειται για επίθεση πίσω από την οποία βρίσκονται μυστικές υπηρεσίες κι εκπρόσωποι της παγκοσμιοποίησης, που καταλαβαίνουν πως οι αριστερές ιδέες αρχίζουν να αναζωπυρώνονται».

Να σημειωθεί πως ταυτόχρονα, την ώρα της συνέντευξης, ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός πραγματοποιούσε δημοσκόπηση για το ποια γιορτή θα τιμήσουν φέτος οι Ρώσοι, μιας και φέτος έχει πλέον καταργηθεί η μέρα της Οχτωβριανής Επανάστασης (7 Νοέμβρη) κι αντί αυτής επίσημα τιμάται η επέτειος απελευθέρωσης από τους Πολωνούς (4 Νοέμβρη). Το 88% όσων τηλεφώνησαν δήλωσαν πως θα γιορτάσουν και θα τιμήσουν τη μέρα της Επανάστασης, αν και πλέον δεν είναι επίσημη αργία.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ