Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στο ειδώλιο ο Λίμπι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

«Αθώος» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Λιούις Λίμπι, πρώην στενός συνεργάτης του Ντικ Τσένεϊ, για την υπόθεση διαρροής ονόματος πράκτορα της CIA και στις κατηγορίες της ψευδορκίας και της παρακώλυσης της δικαιοσύνης. Πάντως το κατηγορητήριο εξακολουθεί να υφίσταται, όπως και η δίωξη για την υπόθεση, που αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα για το Λευκό Οίκο.

H δίκη θα αρχίσει στις 3 Φλεβάρη 2006 και ενδεχομένως να κληθούν να καταθέσουν τόσο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένεϊ, όσο και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.

Ο Λ. Λίμπι υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του στο Λευκό Οίκο μετά τις κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον του στις 25 Οκτώβρη από τον ειδικό δικαστή Πάτρικ Φιτζέραλντ για παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης, ψευδορκία και ψευδείς δηλώσεις, έπειτα από διετή έρευνα για την αποκάλυψη της ταυτότητας της Β. Πλέιμ, συζύγου του Αμερικανού πρώην διπλωμάτη Τζότζεφ Ουίλσον, που είχε κατηγορήσει το 2003 την κυβέρνηση Μπους για παραποίηση στοιχείων προκειμένου να δικαιολογήσει τον πόλεμο στο Ιράκ.

Στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης βρίσκεται και ο πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου Μπους, Καρλ Ρόουβ, παρά το γεγονός ότι εναντίον του δεν ασκήθηκε δίωξη. Οι Δημοκρατικοί αξιώνουν δε την απόλυσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ