Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Αναζωπύρωση μαχών στο Ραμάντι

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Μία ημέρα μετά το λουτρό αίματος κατά πολιτών, νοτίως της Βαγδάτης στη σιιτική πόλη Μουσαγίμπ, που προκάλεσε για άλλη μια φορά σειρά ερωτημάτων για το στόχο των δραστών της, σφοδρές μάχες μαίνονταν, για πολλοστή ημέρα, στο Ραμάντι, στο βόρειο Ιράκ. Αντάρτες και Αμερικανοί στρατιώτες συγκρούονταν πέριξ της πόλης, ενώ οι κατοχικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το ελικόπτερο «Cobra» που συνετρίβη στην ευρύτερη περιοχή, την Τετάρτη, «πιθανότατα καταρρίφθηκε». Η παραδοχή έγινε μετά από τις πληροφορίες που διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και από φωτογραφίες που άρχισαν να κυκλοφορούν. Από την κατάρριψη σκοτώθηκαν 2 πεζοναύτες.

Συνολικά, την Τετάρτη, σε 2 ακόμη επεισόδια σκοτώθηκαν ισάριθμοι Αμερικανοί στρατιώτες. Χτες, επίσης, στη συνοικία Ντούρα, της νότιας Βαγδάτης, ένοπλοι σκότωσαν δύο άνδρες των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων του ιρακινού «υπουργείου» Εσωτερικών. Τέλος, σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας βρέθηκαν τα ακρωτηριασμένα πτώματα 11 ανθρώπων σε προχωρημένη αποσύνθεση.

«Αθώοι» ...λόγω αμφιβολιών

Κατέρρευσε το κατηγορητήριο σε βάρος 7 Βρετανών στρατιωτών του σώματος των Αλεξιπτωτιστών που δικάζονταν από στρατοδικείο στο Εσεξ, ως υπεύθυνοι για τη δολοφονία ενός 18χρονου Ιρακινού από ξυλοδαρμό, στη Βασόρα πριν από 2 χρόνια. Σύμφωνα με το δικαστήριο, το κατηγορητήριο δεν περιείχε τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει να συνεχιστεί η διαδικασία, παρά μόνο αποχρώσες ενδείξεις, οπότε η δίκη έληξε άδοξα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ