Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ξεκινάει σήμερα το 22ο Συνέδριο

Η ενίσχυση της ΕΣΑΚ Λογιστών προϋπόθεση για το δυνάμωμα των αγώνων

Ξεκινά σήμερα το απόγευμα το 22ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), σε μία περίοδο που εντείνεται η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων.

Η συσπείρωση των εργαζομένων στους συλλόγους Λογιστών, η ίδρυση συνδικαλιστικών ενώσεων σε πόλεις όπου ακόμα δεν υπάρχουν, η ενίσχυση της ταξικά προσανατολισμένης πάλης, είναι βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση και την αποτελεσματικότητα των αγώνων.

Οι νόμοι που έχει ήδη δρομολογήσει η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και τη συνενοχή του ΣΥΝ, για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του 8ώρου αλλά και την υιοθέτηση μέτρων ευνοϊκών για την κερδοφορία του κεφαλαίου όπως η οδηγία Μπολκενστάιν, επιβεβαιώνουν ότι το κεφάλαιο κλιμακώνει την επίθεσή του σε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Σ' αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, είναι αναγκαία η παραπέρα ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, της ΕΣΑΚ - Λογιστών, που με τη δράση τους ως πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας έχει επιδράσει καθοριστικά στην ανάπτυξη αγώνων με ζητούμενο τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι όχι μόνο πρέπει να αποδυναμώσουν, αλλά και να αντιπαλέψουν τις δυνάμεις που και ως ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος καλλιεργούν τη μοιρολατρία, ευνουχίζουν το εργατικό κίνημα. Γιατί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπερασπίζονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ