Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Επέβαλαν την ανάκληση της απόλυσης

Η εργοδοσία επιχείρησε να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενο - υποψήφιο στις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων

Κάτω από την πίεση του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, η διεύθυνση του δισκοπωλείου «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» («METROPOLIS») αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση εργαζομένου, που προφορικά του ανακοίνωσε χτες το πρωί. Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια της επιχείρησης σημειώθηκε, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε πως ο συνάδελφος θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου. Μια απόλυση, δηλαδή, για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η προφορική απόλυση, έξω από το δισκοπωλείο συγκεντρώθηκαν μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και στελέχη του ΠΑΜΕ, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.

Το απόγευμα, τα στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το κατάστημα, όπου η εργοδοσία ισχυρίστηκε ότι ...δεν είχε προχωρήσει στην απόλυση του εργαζόμενου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά επισημαίνει ότι για μια φορά ακόμη η εργοδοσία, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά της, δείχνει τα «νύχια» της στους εργαζόμενους που ορθώνουν το ανάστημά τους και παλεύουν μέσα από το σωματείο τους.

«Απ' ό,τι φαίνεται, και στο δισκοπωλείο "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ" θέλουν άβουλους εργαζόμενους, που να μη γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, να μην τα διεκδικούν και πάνω απ' όλα να μη συνδικαλίζονται».

«Καταγγέλλουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, την επιχείρηση "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ" για την άδικη και παράνομη απόλυση του συναδέλφου, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε πως ο συνάδελφος θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου. Θεωρούμε ότι η χρονική στιγμή της απόλυσης δεν είναι τυχαία και ότι η απόλυσή του είναι για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους. Ο συλλογικός αγώνας είναι η μόνη απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους από το κατάστημα "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ" να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό του και να αγωνιστούν για την επαναπρόσληψή του. Ολοι οι συνάδελφοι να ψηφίσουν στις εκλογές για να δυναμώσουμε περισσότερο το σωματείο μας με τη δική μας δύναμη».

Τέλος, αναφέρει πως το σωματείο, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου (χαμηλοί μισθοί, εξαντλητικά και διευρυμένα ωράρια, ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση), παρεμβαίνει συνολικά, αλλά και μεμονωμένα για την επίλυση των προβλημάτων προς όφελος των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ