Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
424 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Την πληρώνουν οι εργαζόμενοι

Τα όποια προβλήματα στην ανάθεση του έργου της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να μεταφερθούν στους εργαζόμενους, τόνισε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησής του για το σταμάτημα των εργασιών, που οδηγούν στην ανεργία 500 εργαζόμενους.

Από την πλευρά του υπουργείου Αμυνας, ο υφυπουργός Β. Μιχαλολιάκος υποστήριξε πως το έργο θα συνεχιστεί αφού αυτή είναι «η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης» χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε και υπό ποιες συνθήκες. «Γνωρίζετε ότι είναι από την αρχή ένα έργο αμαρτωλό», είπε ο Β. Μιχαλολιάκος, υποστηρίζοντας ότι η σύμβαση που υπογράφτηκε επί ΠΑΣΟΚ προέβλεπε μεγάλες υπερβάσεις, οπότε υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος στις μελέτες που συνοδεύουν το έργο.

«Τις αμαρτίες θα τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι;», ρώτησε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, θέτοντας τη θέμα γιατί «δεν μπορούσε να συνεχιστεί το έργο και να γίνει ο έλεγχος πάνω στη μελέτη και στη δημοπράτηση και σε όλα τα σχετικά, για να μη μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο; Πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και όχι σταματάμε τις εργασίες μέχρι να εξετάσουμε τι γίνεται με το συγκεκριμένο έργο». Ο Αγγ. Τζέκης σημείωσε ότι «υπάρχουν 500 εργαζόμενοι και αν προσθέσετε και τους μικροεπαγγελματίες που είναι γύρω από το εργοτάξιο, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό υποαπασχολούμενων». Οσον αφορά το θέμα της κοστολόγησης του έργου τόνισε ότι «εμείς δε λέμε να κρυφτούν τα πράγματα, λέμε να έρθουν στο φως», αλλά όχι σε βάρος των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ