Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑμΕΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Αντίσταση στην πολιτική βαρβαρότητας

Μαχητική συγκέντρωση χτες έξω από το υπουργείο Υγείας

Οι γονείς καλούνται να σηκώσουν το βάρος της ανυπαρξίας δημοσίων δομών στήριξης των βαριά αναπήρων και βιώνουν οδυνηρά τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων της Υγείας, Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής
Οι γονείς καλούνται να σηκώσουν το βάρος της ανυπαρξίας δημοσίων δομών στήριξης των βαριά αναπήρων και βιώνουν οδυνηρά τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων της Υγείας, Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής
Φωνή διεκδίκησης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και των οικογενειών τους, αλλά και φωνή αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης, που - συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης - παίρνει μέτρα που επιδεινώνουν την κατάσταση των ΑμΕΑ, ύψωσαν χτες ανάπηροι, μέλη της Ενιαίας Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα ΑμΕΑ και Εργαζομένων και της Επιτροπής Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Υγείας.

Παρά το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο οι ανάπηροι, οι γονείς και κηδεμόνες διαδήλωσαν για ώρες έξω από το υπουργείο Υγείας. Αν και η παράσταση ήταν προγραμματισμένη από καιρό, χτες στο υπουργείο Υγείας δε βρισκόταν κανείς από την πολιτική ηγεσία για να δεχτεί το υπόμνημα και να συζητήσει με τα μέλη των Επιτροπών.

Οι ανάπηροι κατάγγειλαν την αναλγησία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Με τη δυναμική παρουσία τους μπροστά από το υπουργείο απαίτησαν: «Οχι στους Καιάδες της Λισαβόνας, αντίσταση τώρα», «Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή», «Οχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, μόνιμη σταθερή δουλιά με δικαιώματα για όλους», «Απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, Πρόνοια και Ειδική Αγωγή». Οι διαδηλωτές έδειξαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με πρώτο σταθμό το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, αλλά και μετατρέποντας την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα των ΑμΕΑ, από μέρα γιορτής και υποκρισίας, σε ημέρα διεκδίκησης και αγώνα.

Στο υπόμνημα των Επιτροπών που τοιχοκολλήθηκε έξω από το υπουργείο οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους τονίζουν ότι η κατάσταση της ζωής τους συνεχώς χειροτερεύει, ότι οι γονείς και κηδεμόνες καλούνται να σηκώσουν το βάρος της ανυπαρξίας δημοσίων δομών στήριξης των βαριά αναπήρων και βιώνουν οδυνηρά τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων της υγείας - πρόνοιας και ειδικής αγωγής. Καταγγέλλουν ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, μετέτρεψαν με την πολιτική τους τα διάφορα ιδρύματα πρόνοιας και τα ψυχιατρεία σε μνημεία βαρβαρότητας. Επίσης καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της επιδιώκει το φόρτωμα της όποιας φροντίδας των ΑμΕΑ στα ασφαλιστικά ταμεία και τις οικογένειες.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), Β. Γκλεζάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ