Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Νέο «λουκέτο» αναγκάζεται να βάλει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, λόγω των δραματικών ελλείψεων σε διοικητικό προσωπικό. Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος αποφάσισε την αναστολή του διοικητικού, τεχνικού και υποστηρικτικού έργου του Τμήματος για δυο βδομάδες, από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, επισημαίνοντας την αντικειμενική αδυναμία - ακόμα και των στοιχειωδών υποχρεώσεων - της διοικητικής και τεχνικής λειτουργίας του Τμήματος. Θυμίζουμε ότι το Τμήμα έχει μόνον ένα μόνιμο υπάλληλο στη Γραμματεία και πέντε συμβασιούχους, οι συμβάσεις των οποίων έχουν λήξει και, ταυτόχρονα, τους οφείλονται τα δεδουλευμένα ενός περίπου έτους.

Η ΓΣ του Τμήματος τονίζει ότι απαιτείται η επαρκής στελέχωσή του, ζητά άμεσα από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου την ανανέωση των Συμβάσεων των ήδη απασχολούμενων και απλήρωτων υπαλλήλων στο Τμήμα για ένα τουλάχιστον έτος, τονίζοντας, παράλληλα, το «θεμελιακό αίτημα» του Τμήματος, που είναι η «άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών».

Για το πρόβλημα αυτό κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Ελπίδα Παντελάκη, ρωτώντας την υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την πρόσληψη μόνιμου Διοικητικού Προσωπικού, ώστε το Τμήμα να καλύψει τις ανάγκες του και να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ