Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι βιομήχανοι στέλνουν βιβλία στα σχολεία

Την αντίθεσή του στην εισαγωγή στην εκπαίδευση της λεγόμενης «επιχειρηματικής παιδείας» με διάφορα προγράμματα και με την εισαγωγή της «επιχειρηματικότητας των νέων» ως μάθημα στο σχολικό πρόγραμμα γυμνασίου - λυκείου, εκφράζει το ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης να στείλει σε όλα τα λύκεια του νομού, το βιβλίο «Ξεκινώντας τη δική σου επιχείρηση»! Η πρωτοβουλία του ΕΒΕΘ στόχο έχει να «βοηθήσει στην προετοιμασία μελλοντικών επιχειρηματιών και... την ίδρυση νέων επιχειρήσεων με καινοτόμο και ζωτικό τρόπο», σύμφωνα με το προλογικό του σημείωμα. Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο των προσπαθειών του ΣΕΒ να εισαχθεί η «επιχειρηματική παιδεία» ως κανονικό μάθημα σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης!

Οπως καταγγέλλει η Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μέσα από αυτή την προσπάθεια, «επιδιώκεται, πέραν των άλλων, να αφομοιωθούν ως κοινωνικές αξίες, η επιδίωξη του μέγιστου κέρδους και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου μέσα από τη συνεργασία των μαθητών με επιχειρήσεις και στελέχη τους. Να αφομοιώσουν, δηλαδή, οι μαθητές ως φυσιολογική και κοινωνικά αναγκαία την εκμετάλλευση των εργατών και υπαλλήλων για τη "μείωση του εργατικού κόστους" αλλά και την εκμετάλλευση των καταναλωτών».

Η Δ΄ ΕΛΜΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας να διακόψει κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητες και να σεβαστεί το χώρο του σχολείου. Ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι «η γενική εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο) έχει ως σκοπό όχι μόνο να προσφέρει γνώση αλλά και να μορφώσει ανθρώπους με προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία» και πως το σχολείο δεν μπορεί να διδάσκει τη ζούγκλα της αγοράς και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ